Lazer kesim, birçok farklı iş kolunda gerekli duyulan parçalar için mükemmel bir kesme işlemi yapımıdır. Lazer kesim cihazı demir, bimetal, ahşap, paslanmaz çelik ve metal malzemelerin kesiminde kullanılıyor. Genellikle endüstriyel amaçlar için kullanılır, ancak okullar, hobiler vb gereklilikler için sıklıkla tercih edilen bir kesim teknolojisidir. Kaliteli hizmet verme anlayışımızın gerekliliğinden şaşmadan sizleri ürünleriniz ile hızlı bir şekilde buluşturuyoruz.

Lazer Kesim Nasıl Yapılıyor?

Lazer kesim, lazerin çıkışını optik olarak yüksek güç vererek kesimi yapılıyor. Optik lazerler malzemeleri veya lazer ışınlarını yönlendirerek, daha önceden ayarlanıp belirlenen noktaları lazer kesim cihazları ile cnc kesimi adı verilen kesimi oluşturur. Bu kesme makineleri de kesimi yapılacak ürünün CNC kodunu, malzemeye yükleyerek çalışır. Odaklanan lazer ışını kesilecek malzemeye yönlendirilir, ardından lazer ışını yayılır ve eritme, yakma, buharlaştırma veya gaz enjeksiyon yöntemleri ile ince kesim işlemleri gerçekleştirilir. Lazer kesim makinesi fiyatları da bu kesim özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda, profil ve boru malzemelerinin yanı sıra düz sac malzemeleri kesmek için endüstriyel lazer kesiciler kullanılabilir. Lazer kesim için farklı kesim yöntemleri tercih edilmektedir.

Makineler kesilen plakaya göre farklı özellikler gösterse de çalışma şekli aynıdır. Bu, bir lazer ışını üretmek için kapalı bir mahfaza içinde elektriksel olarak rezonans uyarımı içerir. Akkor malzeme uyarıldığında, ışın da bir ışık huzmesine dönüştürülür ve yeterli enerjinin kaçmasına izin vermemek için aynaya yansıtılır. Reflektörler ayrıca lensin içindeki optik fiberler biçimindeki tutarlı ışığı da yansıtır. Sonuç olarak, yüksek sıcaklıkta bir odak noktasına bir lazer ışını gönderilir ve bu ışın sayesinde makinenin hafızasında saklanan desenleri plaka üzerinde kesmek mümkün olur. Tüm bu işlemler çok kısa sürede gerçekleştirilmekte ve bu nedenle kesim işlemi kısa sürede sonuca ulaşmaktadır.

Lazer Kesimin Sağladığı Bazı Yararlar

Lazer kesimde kararlı yansıyan paralel ışınlar genellikle 1,5 ila 2 mm aralığındadır. Aksi takdirde, bu ışın normal şartlar altında yüksek yoğunluklu bir lazer ışını üretmek için lensler veya aynalar kullanılarak çok daha küçük noktalara odaklanır ve yoğuşma meydana gelir. Lazer makinesinin, özellikle kesme işleminde, daha pürüzsüz yüzeylere optimize edip odaklanabilmesi önemlidir. Ayrıca çoğu endüstriyel uygulamada kullanılan lazerler, plazma kesimin yapabileceği metal kalınlığından fazlasını kesemez. Firmamızın bünyesinde mevcut olan yeni yüksek güçlü lazer Makineleri, plazmanın yanı sıra kalın malzemelerde de hassas kesim işlemleri gerçekleştirebilir.

Tüm bunların dışında lazer kesimin diğer alanlarda da büyük avantajları vardır. Parçaların üretiminde kalıp maliyetlerinin olmaması kesim işlemine daha büyük avantaj sağlamaktadır. Aynı zamanda levhanın yapısına göre her türlü metin, sembol veya resim kolaylıkla işlenip levha üzerine kesilebilir. Lazer kesim, hızlı olması nedeniyle zamandan tasarruf sağlar. Çok yüksek hızlı çalışmalarda bile ihtiyacınızı karşılayan sonuçlar üretebilir. Parçaların zarar görmeden ekonomik olarak kesilmesine olanak sağladığı için de kullanışlıdır. Yüksek işlem hızlarına sahip oldukları için daha fazla iş yapılmasına da imkan vererek iş hacminin artmasını sağlarlar. En büyük faydalarından biri de kullanılan saca zarar vermeyerek güvenli kesim imkanı yaratmasıdır.

CNC Lazer Kesimin Gerekliliği

Cnc lazer kesim işlemi, diğer kesme yöntemlerine göre daha hızlı, daha kaliteli ve temizleme yapmadan üretimi yapabilen bir işlemdir. Birebir ürün çıkarımı sebebi ile son derece sağlıklı bir işlem şeklidir. Bu nedenle, CNC lazer kesimin avantajları vardır. Firmamızın kaliteli ürünler çıkaran ekibi ile sektörün en iyilerinden olmayı başarmış durumdayız. Müşterilerimizin istediğini zamanında ve memnuniyetle iletmekteyiz.