Ankara’nın Altındağ ilçesinde park halindeki TIR kundaklandı. Olay anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Önder Mahallesi Siteler Mobilyacılar Sitesi Şenyüz Sokak üzerinde park halinde olan bir nakliye firmasına ait TIR, henüz kimlikleri belirlenemeyen kişiler tarafından kundaklandı. Kundaklanma anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 31 Ağustos saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bir otomobilin bir kaç kez aynı sokaktan tur atarak TIR’ın etrafında birilerin olup olmadığını kontrol etti. Kimsenin olmadığı anda otomobilin içerisindeki kişiler, TIR’ın kupasına yanıcı madde atarak yanmasını sağlayarak olay yerinden hızla uzaklaştı. Kupanın alev aldığını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ve emniyete de bildirdi. Kısa süre olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan TIR’ı söndürdü. Polis ise, kundaklama olayı olup olmadığı yönünde çalışma başlattı.

"BENİ BİTİRDİLER"
Nakliye firması sahibi Tuncay Saraçoğlu, mazot, akü hırsızlığın yanında kundaklama olayının da olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“TIR’ımızı yakarak beni bitirdiler. Allah’a havale ediyorum. Yetkililerden bir an önce bunu yapanı bulmasını istiyorum. Daha öncesine mazot, akü ve iki seferde yazıhanem yandı. Bunların sorumluları yakalanmadı. Yanan TIR’da 30 kişi evine ekmek götürüyor. Suçluların bir an önce bulut mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”
TIR’ın sahibi Tuncer Saraçoğlu ise, 150 bin zararının olduğunu belirterek, “Haftalık akü ve mazotum çalınıyor. Benim 150 bin lira zararım var. Kupa içerisindeki elektrik aksanından çıkabileceği söylendi. Arabanın içerisinde şalter var. Kapalı olduğu zaman bu arabanın aküsü patlarsa anca yanar. Bu yüzden elektrik kontağından çıkması imkansızdır” diye konuştu.
(İHA)