Bursa’da gürültü yüzünden ateş ettiği 3 kardeşten ikisinin ölümüne, birinin de yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen şüpheli, babası darp edildiği için 2 silahla ortaya ateş ettiğini söyledi.
İddiaya göre, merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Hüseyin Kanalıcı Caddesi üzerinde dün gece yarısı meydana gelen olayda, araba ile dolaşan Şefik (24), Ferit ve Emrah Ece kardeşler, cadde üzerinde market işleten Hurşit Ç. (61) ve cezaevinden yeni çıkan oğlu Umut Ç. tarafından gürültü yaptıkları gerekçesiyle ikaz edildi. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkesine hakim olamayan Umut Ç, silahına sarılarak kurşun yağdırdı. Ferit ve Şefik Ece hayatını kaybederken, durumu ağır olan Emrah Ece ise yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Olaydan sonra firar eden şüpheli baba ile oğlu, polis tarafından kısa sürede gözaltına alındı. Gece yarısı gençlerin araçla patinaj yaptığını iddia eden Umut Ç., “Bu yüzden babamla gençlerin tartıştığını gördüm. Ardından tartışma büyüdü ve gençler babamı darp etmeye başladı. Ben de o anı gördükten sonra evdeki 2 silahı alıp ortaya ateş ettim” dedi.
Baba ve oğul emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
(İHA)