Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından TEM, KOM, Asayiş Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa bin 500 polisin katılımıyla helikopter ve özel harekat polisi desteğiyle şafak vakti torbacılara yönelik operasyon düzenlendi.
Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek yönetiminde merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi’ne şafak vakti operasyon düzenlendi. Operasyona bizzat Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Asayiş Şube’den sorumlu il emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. Bin 500 polis, helikopter ve özel harekat ile çevik kuvvet polisinin katılımıyla mahalleyi dört bir taraftan ablukaya aldı. Özel harekat polisleri, önceden belirlenen evler ve kullanılmayan binalara koç boynuzuyla kapılarını kırarak tek tek girdi. Operasyonda narkotik köpekleri de hazır bulundu. Operasyonda görev alan narkotik köpeği çatıda asılı olan bir şemsiyeye tepki verdi. Bunun üzerine polis şemsiyeyi aşağı indirip baktığında içinde Hint keneviri tohumu buldu. Diğer evlerde yapılan aramalarda da 41 kilo esrar, 512 uyuşturucu hap, pompalı tüfek ve tabanca ele geçirildi. Evlerde yapılan aramalarda yaklaşık 15 kişi gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da dikilen terörist heykelinin yıkılmasına tepki olarak yapılan korsan gösteri sırasında trafik polisi aracını yakan 2 kişi de gözaltına alındı. Olaya maruz kalan trafik polisleri şahısları teşhis etti. Şahıslar görüntülerde de tespit edilmişti.
Şafak vakti polisi karşısında gören vatandaşlar, polisi tatlı ve çay ikram ederek karşıladı. Mahalle sakinleri, "Paralel polis varken mahalleye hiç polis gelmiyordu. Polislerin yerine mahalleyi torbacılar yönetiyordu. Mahalleli de adamlar ellerinde pompalı tüfeklerle gezdiği için ses çıkartamıyordu. Ancak şimdi mahallede polis var, biz rahatız. Polis gelince onlar biranda yok oldu. Paralel polis varken sokağa torbacı hakimdi, şimdi gerçek polis hakim" dediler.
5 yılda mahalleye 5 operasyon yapıldığı, son 3 günde ise polisin 3 operasyon yaptığı, paralel yapılanmanın ortaya çıkartılmasından sonra mahalleye 10 kez operasyon yapıldığı öğrenildi.
Hürriyet Mahallesi’nde torbacıların polisin sokağa girmesinden korkup korsan gösteri planladığı ve buna çocukları alet ettiği de ortaya çıktı. Ayrıca torbacıların mahalleliyi polise ihbar etmemesi için "Evinizi yakarız, çocuğunuzu öldürürüz" diye tehdit ettiği belirlendi. Polis sokağa girmek istediğinde sokakta rastgele ateş ettiği için 15 Haziran 2014 günü İbrahim A. (15) hayatını kaybetti. 1 Eylül 2014 günü ise ağır yaralanarak sol gözünü kaybeden Furkan O. (13) hayatta kalma mücadelesi veriyor. Polisin şafak vakti girdiği mahallede ekipler hala bekliyor. Torbacılara göz açtırmayan polis, mahallede kuş uçurtmuyor. Dün sokak ortasında polise ateş eden torbacılar ise kayıplara karıştı. Polisin mahallede torbacıların kökünü kazıyana kadar ayrılmayacağı bildirildi.
(İHA)