Adana’da, komşusunun geliniyle ilişkisi olduğu ileri sürülen bir genç ve kardeşinin, aile büyükleri toplantısında alınan "töre" kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili iki kardeşiyle birlikte gözaltına alınan kayınbaba tutuklandı.
Olay, 19 Ağustos 2014 günü Seyhan ilçesinin Küçükdikili mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Çukurova ilçesinin Şambayadı mahallesinde oturan Tugay Ç. (21), bir yıl önce Hatice Ç. ile evlendi.
Bu arada komşusu Zahide T.’nin (64) oğlu Efraim T. ile Hatice Ç.’nin aralarında ilişki olduğu yönünde mahallede dedikodu çıktı.
Bunun üzerine Zahide T., Şahin Ç.’nin evine gelerek "Gelinin açık giyiniyor gençlerimiz var" diye aileyi uyardı. Bu olaydan bir gün sonra Hatice Ç.’nin eşi Tugay Ç., kuzeni Necmettin Ç. ile birlikte Küçükdikili mahallesinde motosiklet ile evlerine giden Efraim T. ile kardeşi Muhittin T.’ye ateş açtı. Yaralanan şahıslar hastanede hayatını kaybetti.
Anne Zahide T. hastanede "bir kız yüzünden çocuklar öldü. Kızın açık giyinmesi yüzünden çocuklarım mezara gitti" diye ağladı.
Polis, iki kişinin öldürülmesi üzerine zanlılara ateş eden Tugay ve Necmettin Ç. ile birlikte olaya karıştığı ileri sürülen Gürbüz Ç.’yi de gözaltına aldı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"GELİN İFADE VERDİ, KAYINBABA TUTUKLANDI"
Cinayete neden olduğu gerekçesiyle polis tarafından ifadesi alınan Hatice Ç., Efraim ile ilişkisi olduğu ve çocuk aldırdığı yönündeki dedikoduların iftira olduğunu belirterek, "Beni 2 Ağustos 2014 günü kayınbabamın kardeşi Cengizhan Ç. telefonla aradı. ’Ailece toplandık senin ilişkin olan Efraim’in öldürülmesine karar verildi. Sen de kendine dikkat dedi’. Daha sonra telefonu kapattı" dedi.
Polis, olayla ilgili araştırmayı töre cinayeti boyutunda incelemeye başladı. Yapılan incelemede kayınbaba Müjdat Ç. (51), kardeşi Tahsin Ç. (63) ve Cengizhan Ç. (43)’in 2 Ağustos 2014 günü bir akaryakıt istasyonun da toplandığını belirledi. Polis, 3 kişiyi gözaltına alarak sorguladı. Yapılan sorguda zanlılar cinayetin aile kararı olmadığını, o tarihte toplandıklarını ancak kimseyi öldürmek için aile kararı almadıklarını söyledi.
Adliyeye sevk edilen zanlılardan kayınbaba Müjdat Ç. tutuklandı. Kardeşi Tahsin Ç ve Cengizhan Ç de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(İHA)