İzmit Kandıra yolunda 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi öldü, 3’ü bebek 13 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Kandıra’dan İzmit istikametine gitmekte olan Bülent Baltu idaresindeki 34 ZS 2975 plakalı otomobil, önünde seyreden Enes Ceyhan idaresindeki 41 HC 934 çarptıktan sonra karşı yönden gelen Hüseyin Dalca idaresindeki 41 F 9134 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana gelirken içindekiler bulundukları yerde sıkıştı.
Kazayı görenlerin haber vermesiyle birlikte olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada 34 plakalı araç sürücüsü Bülent Baltu ile yanında oturan Leyla Baltu’nun öldüğü belirlendi. Kazada yaralanan 41 F plakalı araçtaki Hüseyin Dalca, eşi Yeşim Dalca, bebekleri Hamza Dalca, Sude Dalca ve Beyza Dalca ile 41 HC plakalı araçtaki Enes Ceyhan, Hacer Yaprak ve Ebrar Yaprak ile 34 plakalı araçtaki Korhan Baltu, Dilek Baltu, Bahar Baltu, Eymen Han Baltu ve Derya Samrar isiömli şahıslar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza nedeniyle İzmit Kandıra yolu bir süre trafiğe kapanırken olay yerinde yapılan inceleme işlemlerinin ardından Bülent ve Leyla Baltu’nun cenazeleri otopsi yapılmak üzere İzmit Asri Mezarlık Morgu’na kaldırıldı. Öte yandan kazada yaralanan küçük bir kızın babaannesi ile olan diyaloğu yürekleri burktu. Kazaya karışan araçlar olay yerine gelen çekicilerle otoparka götürülürken jandarma ekipleri kazayla ilgili olarak soruşturma başlattı.
(İHA)