61SAAT HABER SERVİSİ - Balıkesir Büyükşehir Belediye Yücel Yılmaz’ın 2. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu'nda Trabzonlular ve İmam Hatiplilerle ilgili yaptığı açıklama tepki çekmeye devam ediyor.  Yılmaz’ın, "Askeriyesinde, memurunda vesairesinde devleti temsil eden bir insan varlığı var aslında burada. Siyaseti demiyorum. Siyaseti Trabzon temsil ediyor, Karadenizliler. Makam sahibi olmak için bir imam hatipli olacaksın bir de Trabzonlu, bizim dönemde öyle” sözlerine en sert tepkilerden biri de TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’dan geldi. 

HADDİNİ AŞAN AÇIKLAMA… ÖZÜR DİLEMESİ LAZIM

Konuyla ilgili 61saat’in sorularını yanıtlayan Balta, “Tepki çekmesi doğal bir olay. Haddini aşan bir açıklama.  Bazı kişiler kendi göreve sorumluluk alanı dışına çıkarken, özgüven patlaması. Orada belki espriyle karışık bir şey ama haddini aşan açıklama. Yani burada trabzonlular, İmam Hatipliler, lafı hoş değil, hoş karşılaşacak şeyler değil. hoş değil.  Gerekli açıklamayı kendisi yapar. Burada en azından, toplantı esnasında bunları konuşurken esprili bir şekilde söylenmiş bir şey ama, bu böyle toplum nazarında böyle algılanmaz. Özür dilemesi lazım. Özür dilemek erdemli insanların işi. bundan sonra da insanlar konuşurken, toplum hassasiyetlerini ön planda tutarak sorumluluk sahibi kişiler konuşması lazım” dedi. 

AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞIN… 
Sorumluluk sahibi olan kişilerin sözlerin dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Balta, “Ağzından çıkanı kulağın duyması lazım. Bizim bir şey vardır. Kırk kere düşün, bir kere söyle.  Kırk ölç bir biç…  Bunu sorumluluk sahibi olan kişilerin yapması. Trabzonluluk, Mardinlilik, Edirnelilik, Yozgatlılık, İstanbululuk 82 milyon Türkiye’nin her tarafı birdir. Bu konuşma diline sorumluluk sahibi olan insanların, sözlerinin nereye gideceğini iyi hesaplaması lazım. Doğru şeyler değil kesinlikle değil. Hele hele bir Büyükşehir Belediye Başkanına yakışan şeyler değil. Her halde sorumluluk sahibi olan kişiler bu gerekli açıklamayı yapar. Bunu bekliyoruz” diye konuştu.