Milletvekili Cora, beraberinde AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile birlikte önce Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğini ziyaret etti. Ardından esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ilgili esnaf ve vatandaşların bilgilendirildiği ziyaret Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği programı ile tamamladı.

BAKAN MUŞ, TRABZON’A DAVET EDİLECEK

Ortahisar programına Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ziyareti ile başlayan AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile birlikte DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gündoğan’la bir araya geldi. Bölgedeki ihracatın geliştirilmesine yönelik istişarenin yapıldığı toplantıda Başkan Yardımcısı Gündoğan, ihracatın gelişmesine yönelik hazırladıkları öneri dosyasını Milletvekili Cora’ya sundu. Cora, konuyla yakından ilgileneceğini söyleyerek önümüzdeki süreçte Ticaret Bakanı Mehmet MUŞ’u Trabzon’a davet edeceklerini ve ihracatçılarla bir araya gelmek istediklerini söyledi. Yapılan ziyaretle ilgili konuşan Cora, “Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’ni (DKİB) ziyaret ettik. DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gündoğan Beyle bir araya gelerek Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi İlleri İhracatı ile Bölge iller ihracatının geliştirilmesine yönelik önerilerini dinledik. İhracatta balıkçılık sektörüne büyük önem veriyoruz. Karadeniz somonu yetiştiriciliği bölgemiz için önemlidir. İhracatçılarımızın sorunlarını gidermek için tüm paydaşlarla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

İHRACATIMIZ GEÇEN YILA ORANLA ARTTI

Ortahisar İlçe Başkanı Çebi ise, ihracat rakamlarında yaşanan yükselişe dikkat çekti. Başkan Çebi, “Milletvekilimiz Salih Cora ile birlikte Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Hamdi Gündoğan’a ziyarette bulunduk. Bölgemizden 2018’de 1 milyar 64 milyon 45 bin 489 dolar, 2019’da 1 milyar 164 milyon 33 bin 192 dolar, 2020’de 1 milyar 60 milyon 374 bin 616 dolar ihracat gerçekleştirildi. 2021’in ilk 8 ayında ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre %10 artarak 919 milyon 510 bin 417 dolara yükseldi. Tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZOR VE MEŞAKKATLİ BİR ÇALIŞMALARDIR

DKİB ziyaretinin ardından Milletvekili Cora, Çarşı Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili vatandaşları bilgilendiren Cora, “Trabzon’da 5’i bir yerde dediğimiz içme suyu, yağmur suyu, doğal gaz, telekomünikasyon ve kanalizasyon çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmalar zor ve meşakkatli çalışmalardır. Esnafımızın ve vatandaşımızın rahatını bozabilecek, onları huzursuz edebilecek çalışmalardır. Ancak Trabzon’un 50 yıllık altyapısını tamamladık. Bu kadar büyük bir altyapı projesi Trabzon tarihinde görülmedi. Siz değerli hemşehrilerimiz de bu süreçte oldukça sabırlı ve anlayışlı davrandınız. Sizlere teşekkür ediyoruz. Şimdi de üstyapı çalışmaları devam ediyor. Yapılan kazı işlemlerinden sonra belirli bir zamanın geçmesi gerekiyordu. Çünkü kazı yapılan alanlarda çökmeler meydana gelebiliyor. O süre geçildi. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah 10-15 güne kadar yol ve kaldırımdaki çalışmalarda tamamlanacaktır.” şeklinde konuştu.

ARICILARLA BİR ARAYA GELDİ

Ortahisar programının son ziyareti arıcılara oldu. Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Yusuf Aksoy ve yönetimi ile bir araya gelindi. “Hayırlı olsun.” dileklerini ileten Milletvekili Cora, arıcıların yaşadığı sorunları dinledi. Başkan Aksoy, arıcıların sorunlarını, “Yapı denetimden müsaade aldığımız halde yasal olarak bir problem olmadığı halde yaylalardaki arıcılara muhtarlar yer satışı konusunda engel oluyor. Bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Arı Yetiştiricileri Birliğimizin yetkilerinde kısıtlamalar oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan destekleme kredisi alınırken birliğimize üyelik ve dilekçe istenirdi şimdi o istenmiyor. Eski sisteme dönmek istiyoruz. Arı sayımlarının tekrar Haziran ve Eylül aylarında yapılmasını istiyoruz. Silah ruhsatları ile ilgili arıcılardan vergi alınmamasını istiyoruz. Bu sene bal olmadı. Arıcılar kendi kışlık balını dahi alamadı. Bu yüzden kredilerimizin 1 yıl ertelenmesini, ancak faiz oranının sübvanse edilerek ertelenmesini istiyoruz. Ayrıca Karayolları denetim istasyonunda arıcı kamyonlarının tartılması konusunda arıcılara tolerans tanınmasını istiyoruz. Kovanlar bazen ağır gelebiliyor ve yük fazla olunca arıcıya ceza kesiliyor.” şeklindeki başlıklarla Milletvekili Cora’ya sundu. Başkan Aksoy tarafından kendisine verilen dosyayı inceleyen Cora, arıcılara büyük önem verdiklerini ve sorunlarla ilgileneceğini ifade ederek programını tamamladı.