Gün boyu bir dizi ziyaret yapan Varank, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı Danışma Meclisi’ne katıldı.

BAKAN VARANK, ''BABA OCAĞINA ELİMİZ BOŞ GELEMEZDİK''
Burada açıklamalarda bulunan Bakan Varank, “Bugün iş insanları, sanayiciler ve gençlerimizle bir araya geldiğimiz ve buradan sonra da devam edeceğimiz yoğun bir program kapsamında Trabzon’dayız. Tabi liderini ve partisini hiç yalnız bırakmayan Trabzon’umuza, baba ocağımıza elimiz boş gelemezdik. İşte bu yüzden; müjdelerle, yapacağımız hizmetlerle, projelerle, yatırımlarla Trabzon’a geldik. Bu vesileyle de siz değerli teşkilat mensuplarımızla hasbihal etme fırsatı bulduk” dedi.

BAKAN VARANK, ''TÜRLÜ OYUNLARA MARUZ KALDIK''
Varank, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer girdiğimiz her seçimde Trabzon bizim yüzümüzü güldürüyorsa, Sayın Cumhurbaşkanımızı her seferinde en güçlü şekilde destekliyorsa bundaki en büyük pay Ak Parti Trabzon teşkilatımızındır. Bu kutlu dava bugünlere geldiyse, milletin gönül tahtında 18. yılını doldurduysa, işte bu sizin gibi cefakâr, vefakâr teşkilatçılarımız sayesindedir. İktidar olmak elbette meşakkatlidir. Koca bir yükü omuzlamaktır. Sınavların en zorlularından birini vermektir. Ülkemizin siyasi tarihine şöyle bir baktığınızda, bugün adları dahi hatırlanmayan yüzlerce hareketin, partinin olduğunu görürsünüz. Seçimi kazanan ama millete hizmetkâr değil efendi olmaya çalışan siyasi anlayışlar görürsünüz. Bu millete hizmet etme şerefini; basit hırslara, kişisel çıkarlara, koltuk oyunlarına kurban etmiş binlerce siyasetçi görürsünüz. Hamdolsun; iktidarımız boyunca, AK Parti’nin neferleri, Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olarak bizler bu tuzaklara hiç düşmedik. Sınandık, denendik, türlü oyunlara maruz kaldık… Belki en yakınımızdan, en içerimizden ihanetler gördük; ama özümüzü terk etmedik.  İşte bundan sonra da aynı hassasiyetle; bu makamların, mevkilerin, imkanların bizi değiştirmesine, dönüştürmesine, bizi özümüzden ayırmasına asla müsaade edemeyiz, etmeyeceğiz. Çünkü bizi “diğerlerinden” ayıran çok büyük bir fark var. Bizim, her zorlukta yaslandığımız; zamanımızdan, ailemizden, hatta bazılarımızın canlarından feragat ederek öncelediği bir davamız var. Nedir bu dava? Millete hizmet etme davası. Bu hizmet yalnızca yollar, köprüler, hastaneler, büyük projeler yapmaktan ibaret değil. Eğer bu milletin asli unsurlarının dışlanmasını engelleyemiyorsak, Eğer bize verilen emaneti yedi düvele karşı koruyamıyorsak,  Eğer inandığımız değerleri yüceltmenin gayreti içinde olamıyorsak, İşte o zaman bu sınavı kaybeder, bu milletin duasını alma fırsatını elimizin tersiyle itmiş oluruz. İşte o zaman biz de o “diğerlerine” benzemiş oluruz.”

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,''AK Parti teşkilatları olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde; kurulduğumuz günden beri milletimize hizmet etme gayesiyle çıktığımız bu yolda sayısız yatırım ve projeler gerçekleştirdik.
Bu güne kadar hedeflerimizden hiç şaşmadan başarımızı sürekli daha yukarı taşıyarak milletimizin teveccühünü kazandık''

REVİ, ''TRABZONUMUZ İÇİN YENİ HEDEFLERE İLERLİYORUZ''

''Ülkemizde olduğu gibi Trabzonumuz’da da büyük yatırımlar gerçekleştirerek önemli başarıların altına imzamızı attık! Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın destekleriyle Trabzonumuz’un dünya kenti olması yolunda önemli yatırım ve projeleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 
Hem ülkemiz için hem de Trabzonumuz için ‘Yeni Hedeflere’ büyük bir kararlılıkla ilerliyoruz''

REVİ, ''AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİNİ TRABZON'DA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ''

''Bir önceki il danışma meclisi toplantımızı 10 Ocak tarihinde basına kapalı olarak Teşkilat mensuplarımızın katılımlarıyla gerçekleştirdik.  10 Ocak tarihinden itibaren bu güne kadar birçok etkinlik ve faaliyet gerçekleştirdik. 2008 yılından itibaren yoğun bir katılımla devam eden AK Parti Siyaset Akademisini bu yıl yine Trabzon’da gerçekleştiriyoruz. Siyasete ilgi duyan vatandaşlarımız ve birçok partilimiz AK Parti İl Başkanlığımıza başvuruda bulundu''

REVİ, ''ELAZIĞ'A DESTEK OLDUK''

''Trabzon genelinde bütün teşkilat mensuplarımızla Elazığ depreminin yaralarını sarmak üzere Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizin başlatmış olduğu yardım kampanyalarına destek olduk. Bütün teşkilat mensuplarımızı ve vatandaşlarımızı yardım kampanyalarına yönlendirdik''

REVİ, ''YENİ ZİGANA TÜNELİ VİZYON PROJESİ''

''Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan parti binamıza teşrif ederek bizleri onurlandırdılar. 
Kendileri ile birlikte Trabzon-Maçka yolu şantiyesini ve partimizin vizyon projesi olan Yeni Zigana Tüneli şantiyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldık. Vizyon projemizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan'ın teşrifleriyle Milletvekillerimiz, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımızla birlikte bölgemizde devam eden yatırım ve projelerle ilgili istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik''

REVİ, ''29 ŞUBAT'TA KONGRELER BAŞLIYOR''

“Kurulduğumuz günden beri milletimizi hizmet etmek gayesiyle çıktığımız bu yolda sayısız projeler gerçekleştirdik. Trabzon’umuzda büyük yatırımlar gerçekleştirerek önemli başarılara imza attık. Trabzon’un dünya kenti olmasında önemli yatırım ve projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bütün teşkilat mensuplarımızı yardım kampanyalarına yönlendirdik. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile başlayan kongre süreci 29 Şubat itibari ile başlamış olacak. Partimiz yenilenerek büyümeye devam edecek” dedi.

ZORLUOĞLU, ''ELAZIĞ VE MALATYA’NIN BENDE ÖZEL ANLAMI VAR''
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Elazığ ve Malatya’da deprem yaşandı. Buralar benim için özel anlam taşıyor. İkisinde de Vali olarak görev yapma imkanı bulmuştuk. Bu bakımdan Elazığ depreminde Trabzon’da Elazığ’a kurulan gönül köprüsünü büyük bir memnuniyetle yaptık. Trabzon’a olan sevgim de güçlendi. Yardımlar belediyemiz tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi” dedi.

ZORLUOĞLU, ''İSTANBUL’A MAHKUM OLUNMAYACAK''
Zorluoğlu, “Trabzon’da kuyumculuk mesleği ile ilgilenenler özellikle tasarım ve dökme konusunda İstanbul’a bir anlamda mahkum olmuşlardır. Bu projeye inşallah kuyumculuk tasarım merkezi projesi ile tasarım işleri ve döküm işleri Trabzon’da yapılacak. Bundan ciddi tasarruf elde edilecek. Kuyumcular odası başkanlığı ile yürütülecek bu projenini Trabzon’a önemli bir girdiği sağlayacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

ÇÖMLEKÇİ VE DEĞİRMENDERE SORUNU ÇÖZÜLECEK
Zorluoğlu, ''Sporda performans ölçümü ve yetenek seçim merkezi Türkiye’de 2 şehirde var ve birisi Trabzon. Yaklaşık 5 milyon liralık bir projedir. Sadece elimizdekilere değil bölgemizdeki sporculara da ücretli bir şekilde hizmet verecek. Bu sektörü bilenler, ne kadar önemli olduğunu bilirler. Sayın bakanımıza müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde ulaştırma bakanımız ilimizi ziyaret etti. Akabinde Fenerbahçe maçı vardı. 2 tane çok önemli projenin müjdesini verdi. Şehrin ulaşımı ile ilgili olarak iki çalışma. Talimatlarını verdi ve başladı. Çömlekçi problemini tamamıyla çözecek önemli bir çözüm. Imperial hastanesinin olduğu alandan bir tünel olacak Temel Aras Kuran kursunun ordan çıkacak ve kesintisiz bir sahil yolu oluşturulacak. Bu bölge bütünüyle rahatlayacak. Değirmendere yolunun yapımı devam eden Kanuniş Bulvarına bağlanma suretiyle buranın Çukurçayı ve Boztepe’ye bağlanması söz konusu olacak” dedi.

DOLMUŞ ESNAFINDAN İTİRAZ YOK
Zorluoğlu, dolmuşlarla ilgili, “Dolmuş dönüşümüne dolmuş esnafından itiraz yok.. Mevcut dolmuşlarla olmayacağının farkındalar. Bir an önce karar verilsin. Geldiğimiz noktada 2 alternatif var. Bizim içni araçların büyüklüğünden ziyade özellikleri önemli. Bu araçlar 0-3 yaş aralığında ve konforlu klimalı engellilere uyumlu hale gelsin. Araçlarda kamera olsun büyükşehir belediyesi olarak takip edebilelim. Her dolmuşta araç takip sistemi olsun. Nereye nasıl gittiğini uzaktan denetleyebilelim. Şu anda 689 dolmuş var. Bu sürecin sonunda tamamı çok daha konforlu modern hale gelecek. Bunun sözünü veriyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİ MUHAMMET BALTA, ''TRABZON OLARAK ŞANSLIYIZ''

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise, ‘’Trabzon olarak şanslıyız. Projelerimizle ilgili bakanlıkların çoğu hemşerilerimiz. Yolla alakalı sözler verdik. Ulaştırma bakanımız Trabzonlu. Parasal sözlerimiz oldu. Maliye bakanı Trabzonlu. Organize sanayi ile ilgili projelerin geliştirilmesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Trabzonlu. Güvenlikle alakalı İçişleri Bakanımız Trabzonlu. 18 yıldan beri bizlere bu güzellikleri yaşatan dünya lideri Cumhurbaşkanımız bir Trabzon ve Türkiye sevdalısı bir lider’’

BALTA, ‘’BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR MUTLUKUK VAR MI?''

‘’Havalimanı söz verdik. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Şehir hastanesi sözü verdik yakında ihale edilecek. Yatırım adasıyla ilgili bakanımız burada. ORganize sanayilerliyle ilgili Vakfıkebir Organize Sanayi Projemiz var. Bu projelerle ilgili Trabzonlu iki bakanımız ilgileniyor. Bundan daha büyük mutluluk var mı?''