AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Kurban  Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında Kuran’ı Kerim’den  şu ayete yer verdi: "  “Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızk olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık. İşte sizin ilahınız bir tek ilahtır. Şu halde yalnız ona teslim olun. Alçak gönüllüleri müjdele!” Kuran’ı Kerimde geçen bu ayetlerde ibadetlerimizden biri olan Kurban kesimine Kurban Bayramına ulaşmanın sevinicini hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar ki, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma bilincinin kuvvetlendiği önemli günlerdir. Bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür.

Bu duygularla başta Vakfıkebirli hemşehrilerim olmak üzere Bu güzel günlerde aramızdaki sevgi ve muhabbetin daim olmasını, birlik ve beraberliğimizin hiçbir zaman bozulmamasını, merhamet duygularımızın her daim canlı olmasını, büyüklerimize saygı küçüklerimize şefkat duyan nesillerin yetişmesini Yüce Rabbimden temenni ederim. Kurban bayramını tebrik eder, kendimize, Milletimize ve bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini Yaradanımızdan niyaz ederim.