Resim Sergisinin açılışına; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güngör, Eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, Siyasi Parti Temsilciler, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, ressamlar ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, “Sanat, toplumların ilerlemesinde ve kalkınmasında önemli bir yere sahiptir. Sanatçı, sanatıyla dünyaya farklı açılardan bakmamıza yardımcı olur. Akçaabat, kültür ve sanat anlamında kendini geliştirmiş bir şehir. Akçaabat Belediyesi’ne sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederim.” dedi.

Duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Cevdet Bayraktar ise konuşmasında “Akçaabat Belediyesi, tüm kadrosuyla her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya özen gösteriyor. Akçaabat’ta geçmişten beri süregelen bir sanat aşkı mevcut. Bizler de belediye olarak bu sanat aşkını devam ettirmeye gayret ediyoruz. Sanatsız bir Akçaabat düşünülemez. Akçaabat, en çok sanatçı ve sporcu yetiştiren şehir olma özelliğiyle anılıyor. Bunu elimizden geldiğince desteklerimizle devam ettireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Sergi sahibi Rasim Çubukçu ise düşüncelerini “Biz sanatçılar düşüncelerimizi de hislerimizi de tuvallere aktarırız. Tuvaller bizim yerimize dile gelir ve konuşur. Sanatın her dalında yetişmiş sanatçıların çıktığı yer olan Akçaabat tuvallerin dilinden anlayacaktır. Bu serginin açılışında desteklerini esirgemeyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e ve ekibine teşekkür ediyorum.” Şeklinde ifade etti.

Konuşmaların ardından tüm katılımcılarla birlikte ‘Rasim Çubukçu Resim Sergisi’ gezildi.