'KARGİD Üyesi KOBİ'lerin Rekabet Gücünün Arttırılması Projesi'nin kapanış toplantısına KOSGEB Yetkilisi Kemal Çakar KARGİD üyesi iş adamları ve davetliler katıldı.

KOSGEB’in Tematik proje Destek programı kapsamında desteklenen “KARGİD Üyesi KOBİ'lerin Rekabet Gücünün Arttırılması Projesi” ile 72 saat genel işletmecilik, 6 saat KOBİ destekleri ve 12 Saat Proje Hazırlama konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti alarak sertifika almaya hak kazanan üyelere sertifikaları verildi.

KARGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, toplantının açılış konuşmasında şunları söyledi. “Ekonomimizin yüzde 98'ini KOBİ'ler oluşturuyor. KOBİ'leri global piyasada sürdürülebilir bir yapıya kavuşmaları, değişen koşullara ve Çağa adapte olabilmeleri dünyadaki gelişmeleri anında ve takip etmeleri ile mümkün olabilmektedir. Bu sebeple de gelişen bilgi ve teknolojiyi anlayabilme ve üretime katabilme adına devlet desteklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları çok büyük önem arz etmektedir.”

Altıntaş, KOBİ’lerin üretim süreçlerinin Teknoloji ile yapılandırılması neticesinde Yüksek rekabet düzeyine erişebilmelerinin mümkün olabileceğini belirterek “Uyguladığımız proje ile işletmelerin rekabet güçlerinin artması, işletmelerin daha fazla kitleye hitap etmesi ve daralan iç piyasada yeni tedarikçiler ve partnerler bulmasına yardımcı olmaya çalıştık. Dernek olarak, siz değerli üyelerimize, ülkemize ve Trabzon’umuza destek olmak en büyük gayemiz. Bugünde burada eğitimlere katılan kursiyerlerimize sertifikalarını taktim ederek bu mutluluğumuzu taçlandıracağız.” Dedi

KOSGEB Temsilcisi Kemal Çakar KARGİD in hazırladığı tematik projenin Trabzon da bir ilk olduğuna dikkat çekerek, projede emeği geçen tüm işadamlarına teşekkür etti.