Ülkemize sağlık taraması için gelen Rashad ALIYEV (42) isimli Azerbaycanlı hastaya önce İstanbul’da “Multipl Miyelom” tanısı konuldu. Konulan tanı üzerine aile Türkiye’de tedavi olabilecekleri merkez arayışına girdi. Bu hastalığın tedavisi için dünyada belli merkezlerde yapılan “Otolog Kök Hücre Nakli” için KTÜ Farabi Hastanesi’nde Hematoloji ABD Başkanı olan Prof. Dr. Mehmet SÖNMEZ’i tercih ettiler. 
Multipl miyelom, bir çeşit beyaz kan hücresi olan plazma hücrelerinde başlayan bir kanser çeşididir. Plazma hücreli kanserlerin en sık görülen türüdür.
Otolog Kök Hücre Nakli, hastanın sağlıklı kök hücrelerinin kemoterapi öncesi alındıktan sonra saklanarak kemoterapi sonrası hasta olan kemik iliğinin ortadan kaldırılması akabinde yeniden hastaya verilmesi olarak tanımlanabilir. Bu tedavi, yüksek teknoloji, çok hassas steril koşullar ve uzman bir ekiple gerçekleştirilebilmektedir. Tedavi sırasında 20-25 gün hasta bir odanın içinde dış etkenlerden tamamen soyutlanmış bir şekilde bulunmaktadır. 
Sağlık turizmi konusunda bölge ülkeleri insanlarına pek çok alanda çözüm sunan ve her geçen gün uluslararası hastane olma yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerleyen KTÜ Farabi Hastanesi, pek çok avantajıyla öne çıkmaktadır. Köklü tecrübesi 40 yılı aşan, pek çok yan dal konusunda ülkemizde sayılı bulunan uzmanları bünyesinde bulunduran hastane, son dönemde hem teknolojik yatırımları hem de paydaşlarla olan ilişkileri geliştirme konusunda daha pek çok projeler geliştirmektedir.