Trabzon'un Tonya ilçesi sınırları içinde yer alan Kumyatak-Kudavas Şelalesi, eşsiz güzellikleriyle kendine hayran bırakırken turizme kazandırılmayı bekliyor. Yörenin havadan çekilen görüntülerde eşsiz doğa güzellikleri gözler önüne serilirken şelale özellikle son zamanlarda vatandaşların uğrak yeri oldu.

Sonbaharda eşsiz görüntüsüyle özellikle fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri haline gelen Kudavas Şelalesi'nin pek tanınmadığından yakınan yöre sakinleri şelalenin turizm kapsamında değerlendirildiğinde ekonomik girdi sağlayacağını belirtti. Özellikle son zamanlarda buraya gelen ziyaretçi sayısında önceki dönemlere göre artış olduğunu belirten yöre sakinlerinden Osman Öztürk, "Yaz mevsiminde mahalleli olarak burada yüzüyoruz. Son dönemlerde buraya gelenlerin sayısında artış olduğunu gözlüyoruz. Özellikle son bir yıldır ziyaretçi sayısı arttı diyebiliriz. Genellikle hafta sonları geliyorlar. Yöre sakini olarak buranın turizme kazandırılmasından yanayız. Tek sıkıntısı yol. Araçla tam olarak yanına gidilemediği biraz yürümeniz gerekir" dedi.

Yöre sakinlerinden Ahmet Öztürk ise, "Buranın ismi Kudavas. İsmi çok eskilerden kaldı. Buraya genelde yazın yüzmek için geliyoruz. Şelalemiz pek tanınmıyor. Kenarlarına yürüyüş yolu yapılsa gelen olur daha çok tanınır diye düşünüyorum. Turizm kapsamında değerlendirilse daha çok tanınır daha çok kişi gelir" diye konuştu.