Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin ilan edilmesi ve Trabzon’un Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alınması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Arsin ilçesinde 278 hektarlık dolgu alanı üzerine kurulacak olan Yatırım Adası ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 24 Ağustos Cuma günkü Resmi Gazete’de yayınlandığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla yayınlanan kararda, ‘Trabzon ili, Arsin ilçesinde bulunan alanın Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine, 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanununun 3’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir’ ifadesi yer alıyor. Trabzon’u ülkemizin orta ve yüksek teknoloji üretim merkezlerinden biri yapacak olan Yatırım Adası’nın fikir aşamasından bugüne kadar her anında bizlerin önünü açan, destekleriyle bu projeye büyük güç katan ve bu aşamaya gelmesine neden olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Trabzon iş dünyası adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Hacısalihoğlu, Trabzon’un Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındığını da vurgulayarak, “Bu kapsamda da Trabzon iş dünyasını yakından ilgilendiren önemli çalışmalar yapılıyor. Bu nedenle de Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadesini kullandı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, gerek Yatırım Adası gerek Cazibe Merkezleri Programı gerekse Trabzon’un önünü açacak yatırımlarda bakanların da büyük emeği ve desteği olduğunu vurgulayarak, “Bu vesileyle Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turhan’a, milletvekillerimize, yerel yöneticilerimize projelerimize, çalışmalarımıza ve şehrimize verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.