ABD Başkanı Biden'in 1915 olaylarını 'soykırım' olarak lanse etmesinin ardından, HDP'den yapılan açıklama ile Biden'in soykırım iftirasına destek verilmiş ve "Türkiye (sözde) soykırımla yüzleşin" denilmişti. HDP'nin bu hadsiz çıkışını değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, "Soykırım iftirası atan HDP: "Eğer soykırımla yüzleşin diye ahlâksız bir teklif yapıyorsanız; size mevcut isimleriniz değil, Antranik, Tehliryan gibi Taşnakçı isimleri yakışır Eğer yüzleşmeden bahsedecekseniz önce PKK denilen alçaklıkla yüzleşeceksiniz!" ifadeleri ile HDP'ye sert tepki göstermişti.

İYİ Parti'li Ağıralioğlu'nun bu çıkışına HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu hakaretle yanıt vermek istedi. HDP'li vekil sosyal medyada, "Yavuz it havlamış yine..." ifadelerini kullandı. Kenanoğlu yorumunu tepkiler üzerine kısa süre sonra kaldırdı. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, HDP'li vekile tepki göstererek şunları söyledi: "PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin "Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!" açıklamasını, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Sn. KORAY AYDIN ve Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Sn. Yavuz AĞIRALİOĞLU  açıkça lanetlemişlerdir. 

Açıklaması üzerinden Yavuz Beye yapılan hakareti de lanetliyoruz. 

Terörle arasına mesafe koyamayan, kendisini bölücü terör örgütü PKK’nın yanında konumlandıran HDP’nin, Ermeni soykırımı iftirasını savunması, Ermeni çetelerin Türk milletini arkadan hançerlemesi ile eşdeğerdir. 

Türk milleti bu ihaneti asla unutmayacak ve affetmeyecektir."