61SAAT HABER SERVİSİ - Bu ligin hayata geçmesi  aşamasında Trabzonspor, Fenerbahçe ve Alanyaspor gibi takımlar önemli rol oynarken bir komisyon kurulduğu ifade edildi.

Tüm bu gelişmeler ışığında kıt kanaat geçinen 2. ve 3. Lig takımları bu öneriye sıcak bakmazken Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu 61saat’e yaptığı açıklamayla olaya farklı bir boyut getirdi.

Kararı değerlendiren başarılı spor adamı Hekimoğlu “Büyük kulüpler açısından baktığın zaman doğru haklılar ellerinde kullanamadığı oyuncular var. Bu ligi bizim liglerle karıştırmamak lazım. 3 lig takımlarıyla yarıştırırsan haksızlık olur. Bunlar süper lig takımları kendi aralarında lig yapacaklar.  Direk 3. Lige almayı düşünüyorlar. Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi takımların dev bütçeleri var. Ben onlarla nasıl yarışacağım. Rezerv lig doğru ama kendi statüsü olması gerekiyor. Mesela Kayseri düştü mü Rezerv Ligden de düşmesi lazım. Yılmaz Büyükaydın komisyonun başında onun konuyu iyi değerlendireceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra konuyla ilgili Yılmaz Büyükaydın’ı aradık. Kendisi yaptığı açıklamada “Çok teferruatlı bir durumla karşı karşıyayız. Kulüplerimizin böyle bir talebi var ve komisyon kurduk. Bu işin öncelikle hukuksal boyutunu aşmamız gerekiyor. Daha sonra Mali Fair Play boyutunu daha sonra da kimlerin katılıp katılamayacağı konusunu çözmemiz gerekiyor. Şu an konunun daha başındayız. “ açıklamasını yaptı.