Vakfıkebir İlçesi Çarşı Mahallesi’nde bir binanın teras katına çıkan Tonya nüfusuna kayıtlı Uğur K. öğleden önce eşinden ayrılmak istemediği için intihara kalkışarak polislerin ve belediye başkanı Muhammet Balta’nın ikna çabalarıyla bir süre sonra intihar etmekten vazgeçti.

Uğur K.  daha sonra ifadesi alınmak için emniyete götürüldü. İfadesinin ardından serbest bırakılan vatandaş, eşinin görüşmeyi kabul etmemesinden dolayı ikinci kez intihara kalkıştı.

Daha sonra ikinci kez yine Çarşı Mahallesi’nde başka bir binanın teras katına çıkarak intihar girişiminde kendini aşağıya atacağını söyledi. Olay yerine gelen polislere eşiyle kendisinin görüştürülmesini istediğini bildirdi. Binanın teras katına çıkan polislerin uzun süre ikna etme çapaları sonuç vermedi. Öte yandan olay yerinde ambulans bekletilirken, itfaiye erleri tedbir amaçlı branda açtı.

İlçede seçim çalışmaları için bulunan milletvekili adayı Muhammet Balta ve Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın şahıs ile kurduğu diyalog sonrası Uğur K. İntihar etmekten vazgeçti. Vekil adayı Muhammet balta ve Başkan Muhammet Balta ile Vakfıkebir Belediyesi’nde bir süre baş başa görüşen uğur K. Daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine getirildi.

Edinilen bilgilere göre Uğur K’nin ailevi ve psikolojik sorunları olduğu ve bir süre önce ağabeyi Samsun’da çalıştığı inşaattan düşerek öldüğü belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak:   İstikbal Gazetesi