61SAAT HABER SERVİSİ - KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, kendisi ile ilgili Kuzey Ekspres Gazetesinde çıkan iddialara açıklık getirdi. 

 Gazetenin ilk iddiasına göre KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, iki kızı, damadı ve bir yeğenini üniversiteye öğretim görevlisi olarak yerleştirdi. Gazete 18 Eylül 2019 tarihinde yayınlanan ilk haberinde damadın saatleri değiştirilen aynı gün ve saatte yapılması gereken iki ayrı sınavdan birinci olduğunu ve 2 ayrı bölüme girmeye hak kazandığını yazdı. 

İlk haberde Baykal’ın kızlarının üniversiteye giriş sınavlarında ilk bin içerisinde yer alarak derece yaptıklarına dikkat çeken Kuzey Ekspres Gazetesi, bugün yayınlanan ikinci haberinde ise bu ayrıntıya yer vermedi. 

Bugün yayınlanan haberde KTÜ’den adını vermediği bir öğretim görevlisinin mesajını yayınlayan gazete, Baykal’ın eş dost akraba atamalarına yenisini eklediğini iddia ederek  üç kızının, iki damadının ve bir yeğeninin üniversitede öğretim görevlisi olduğu ifade edildi. 

İddiaları açık bir dille yalanlayan Prof. Dr. Baykal,  "Söylenenlerin gerçekle ilgisi yok. Kızlarım zaten, bölümlerinin talebiyle beraber açılan kadrolara başvurup girdiler. Bir kızım, YÖK’ün kadrosundan girdi" dedi. 

Prof. Dr. Baykal, “Cildiye öğretim üyesi anabilim dalı talep, şartsız tek ilan tek başvuru.  Fizik tedavi 2 kadro ilanı tek başvuru. Bu kadroya kızım atandı. Diğeri boş kaldı.  Araştırma görevlisi kızım, YÖK,ÖYP Kadro ilanı ile YÖK atamasıyla girdi” diye konuştu. 

JÜRİ ÜYELERİNİN SONRADAN HABERİ OLDU

 Damadının açılan 2 sınavdan birinci geldiğini ifade eden Baykal, ilk başvurularda atanamadığını kaydetti. Baykal, "Bir insana başvurma diyecek halimiz yok.  Direkt jüri üyeleri de konuşulabilir. Benim damadım olduğundan sonradan haberleri oldu. Son 1 yılda KTÜ araştırma görevlileri ve öğretim görevlisi kadrolarının 6.sına müracaat etmiş, ikisinde sıralamada birinci.  kazanamadı. Son sınavda sıralamada küçük puan farkıyla ” dedi.

Prof. Dr. Baykal, paylaşılan puanların da gerçekle alakası olmadığını ifade ederken ilk sırada olduğunda yerleşen kişilerin ikinci ve ücüncü sıradakilerin olduğu bilgisini paylaştı. 

KIZLARI KTÜ’YE DERECE YAPARAK GİRDİ

 Bilgileri gerekirse paylaşabileceğini ifade eden Prof. Dr. Baykal, "Bilgileri gerekirse paylaşırım.  Öğretim üyesi olan kızlarım ki suanda bir yeğenim, KTÜ’nün son 15 yılında ilk bin içine giren nadir öğrencilerden... Bunlar derece yapıp giren insanlar. Her halde soyadı veya benimle yakınlığı olan insanların girmeme gibi bir durumu olamaz.  Ama her şeyimiz açık gizli saklımız yok” ifadelerini kullandı.  

SINAV SAATLERİNİ JÜRİ BELİRLER

 Sınavların saatlerinin değiştirildiği iddialarına açıklık getiren Prof. Dr. Baykal, “Sınav saatleri planlaması jüriye ait ve rektörlük karışmaz. Saate uyulmazsa karışabilir. Bu her zaman yapılan bir uygulama” diye konuştu. 

KTÜ'DEN AYRILMA AŞAMASINDA...
Yeğeni olduğu iddia edilen kişiyle ilgili de konuşan Baykal, “Akrabam açılan hiç bir ön şartı olmayan sınavda atandı. Şuan Hacettepe adına yurt dışı doktora bursu kazandı. KTÜ’den ayrılma aşamasında” dedi.