61saat.com’un gündeme getirdiği Trabzon’un Maçka İlçesi Gürgenağaç Köyü’nde Cennet İnşat isimli firmanın taş ocağı şantiyesinde dinamit patlatılması sonucu büyük mağduriyet yaşanmış, Köylülerin evlerine gökyüzünden adeta taş yağmıştı.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan Maden Ocakla’rının kalkması için başvududa bulunacağım’ dedi

Maçka ilçesi Gürgenağaç Mahallesinde dün yaşanan maden ocağı patlamasında yaralanan vatandaşlarımızın mağduriyeti ile ilgili Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan açıklama yaptı.
İlçe Başkanı olduğu dönemden bu yana Hamsiköy vadisinde maden ocaklarına karşı olduğunu ifade eden Başkan Koçhan, “Bizim Maçka Belediyesi olarak devamlı dikkat çektiğimiz şey Hamsiköy vadisinde taş ocağı olmamasıydı. Maçka Belediye Başkanı olarak bu bölgede taş ocaklarının olmaması için her şeyi yapacağım. Bu vesile ile yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor şu anda il dışında olmam sebebiyle vatandaşlarımızı ziyaret edemiyorum. İnşallah en kısa sürede onları ziyaret edeceğim.” dedi.