61SAAT HABER SERVİSİ / ÖZEL HABER
Ahmet ÖKSÜZ

Trabzon'da bir restaurant da 61saat.com'un sorularını cevaplayan Survivor All Star'ın popüler ismi Hasan, Trabzon'a ve memlekti Rize'ye olan hasretini dile getirerek hem sorularımızı cevapladı hem de diğer yandan Zağnos Vadisi'ne ve Karadeniz'e doya doya bakarak hasret gidermeye çalıştı. 

Trabzon'a geldiği gibi ayağının tozuyla sorularımızı güler yüzlü ve nazik bir şekilde cevaplayan Hasan, Karadeniz tadında bir sohbet gerçekleştirdik. Ara ara küçük hayranlarıyla da ilgilenen Hasan, Survivor All Star'da sinirli ve agrasif görünse de hiç öyle olmadığını görmüş olduk. 

TRABZON'U ÇOK BEĞENİYORUM
Trabzon'u çok beğendiğini özellikle ifade eden Hasan, buraya geldiğinde gelişen bir Trabzon gördüğünü söyledi. Hasan, "Alt yapı, yeşilliği ve binalarıyla güzel bir yer. Karadeniz'in her yeri çok güzel. Yeterki doğa dengesini bozmayalım. Kentsel dönüşümleri  de görüyorum. İnşallah daha da güzel olur" dedi.

TRABZONSPOR'A: "ARTIK ŞAMPİYON OLUN! BEKLİYORUZ.."
Takım tutan birisi olmadığını ama Trabzonspor ve Rizespor'u desteklediğini belirten Hasan, Trabzonspor hakkında samimi açıklamalar yaparak şunları söyledi: "İstiyorum ki; artık şampiyon olsun bu sene. Bu sene olsun yani. Kaç senedir bekliyoruz. Şota ve Arçıl'in olduğu 1996 yılı sezonunda çok üzülmüştüm. Tek kale oynayıp da Fenerbahçe'ye hediye ettiğimiz bir maç idi. Yıllardır bekliyoruz, artık şampiyon olsunlar"

TRABZONSPOR, İNŞALLAH BU SENE ŞAMPİYON OLUR
Devam eden Hasan, "Adada iken çok merak ediyorduk şampiyon kim olacak diye. Trabzonspor'u ve Rizespor'u desteklediğim için şampiyon onların olmasını istiyordum. Döndüğümde en azından bir tanesini şampiyon olarak görmek isterdim. İnşallah bu sene olur" dedi.

KARADENİZLİ OLMANIN AVANTAJINI GÖRDÜM
Bir Karadenizli olarak Karadeniz cografyasında yaşamanın, buranın coğrafi zorlukları ile Survivor'da mücadele etmenin avantajlarını yaşadığını belirten Hasan, kendisini bileli her yaz Karadeniz'e geldiğini söyledi. Hasan, "Köyümüzde çay ve fındık bahçemiz var. Karadeniz insanının yaşadığı zorlukları annemle birlikte bende yaşadım. Yağmur yağdığı zaman hızlıca nasıl barınak yapılır, bunu annemden gördüm. Bunları da Survivör'de deneyip yapma şansım oldu. Karadeniz'de eline baltayı alıpta yapamayacağız şey yoktur. Bizim adada yaşadığımız kısım, normal hayat gibiydi. Çok zorlananlar oldu" diye konuştu.

SURVİVOR ADASINDA LAZ BÖREĞİ ÖZLEMİ!
Survivor adasında özellikle yemek konusunda büyük zorluk çektiğini ve özellikle yöremizin vazgeçilmez damak tadı olan Laz Böreğini çok özlediğini söyleyen Hasan, "Abartmak için söylemiyorum ama şuraya bir tepsi Laz Böreği getirin yanına da dünyanın en iyi yemeği olsun, ben Laz Böreği'nin içine atlarım. O kadar çok sevdiğim bir tatlıdır. Ve adadayken de hep aklımdaydı. Bide vazgeçilmezim benim: Kuru fasülye ve yoğurt" dedi.

LAZ OLMAKLA GURUR DUYUYORUM!
Karadenizli olmakla, Laz olmakla gurur duyduğunun her fırsatta söyleyen Hasan, Survivor adasında yaşadıklarını anlattı. Hasan, adadaki Karadenizli yönünü şöyle anlattı: "Bu benim kültürüm. Ben sahip olduğum şeyden dolayı neden gurur duymayayım. Adada birşey olduğu zaman ben Laz'ım kardeşim. Ben böyle yaparım, diyordum. Beni sinirli ve agrasif görmüş insanlar ama inanın orada saatlerce karadeniz türküleri ve Laz fıkraları ile neler neler. Ama yayın saatleri belli olduğu için belli şeyler yayınlanıyordu. Ben her fırsatta Lazca şarkılar ve Karadeniz türküleri söyledim. Lazlığımı orada yaşadım" 
VOLKAN KONAK ŞARKILARINI ADADA SESLENDİRDİ
Türkiye'nin beğenilen Karadenizli sanatçısı Volkan Konak'ın adada şarkısını seslendiren Hasan kendisine karşı büyük bir sevgi beslendiğini belirterek, şunları ekledi: "Volkan Konak'ın Dido Nani şarkısını çok söyledim. Zaten Kazım Koyuncu'dan da Lazcasını çok dinledim. Çok seviyorum. Cerrah Paşa şarkısını da çok söyledim"
 
SURVİVOR'DA KOLBASTI VE HORON AYAK SESLERİ
Devam eden Hasan, "Horon ve kolbastı çok oynadık. Hele Merve kardeşimle kolbastı yaptık. Horon oynadık. Hatta finalde bizim horonumuzu gösterdiler 30 sn. falan ama yayın içerisinde göstermediler. Ben bu kültüre aitim. Ben kültürümü çok seviyorum. Buranın insanını çok başka seviyorum" dedi.

ŞUAN Kİ PSİKOLOJİ İLE ASLA!

"Tekrardan çağırırsalar gidermisiniz?" sorusu üzerine, şuan öyle bir durum olsa asla gitmeyeceğini söyleyen Hasan, ama 5 yıl sonra çağırırlarsa gidebileceğini söyledi. Hasan, 4,5 ayın çok uzun geldiğini belirterek, şunları söyledi: "Herşeyi çok özledim. Ben arkadaş canlısı biriyim. Herkese bi doyayım. Ondan sonra belki. Şuan ki psikoloji ile alsa"
Survivor All Star adasında ailesinin değerini bir kez daha anladığını ve teknoloji olmadan da yaaşanacağı bir kez gördüğünü ifade eden Hasan, adada yaşadığı arkadaş ilişkileri hakkında şunları ekledi: "Survivör'de hayatımın sonuna kadar sen benim kardeşimsin, kankim, dostum oldun diyebileceğim öyle bir arkadaşım olmadı. Ama hiç kimseye düşman değilim. Sadece sivil hayatta vakit geçirmek istmeyeceğiniz insanlar oluyor. Anıl ve Doğukan'ın yeri bende farklı onu söyleyebilirim"


URVİVOR'DA HERŞEY GERÇEK
Survivor için kurmaca ve planlı olduğuna yönelik sosyal medya da yazılanlara yönelik açıklama d bulunan Hasan Survivor'da insanların izlediği herşeyin gerçek olduğunu ifade etti. Hasan, "Senaryo yapılmadığı, insanların kavga edişleri falan hepsi baştan sonuna kadar gerçek. Dışardan yönlendirilen birşey değil. Tuvaletinden beslenmesine kadar her şey doğal ortamda. Orada normal bir hayat yürüyor" diye konuştu.
HEDEFTE OYUNCULUK VAR
Bundan sonraki hayatını İstanbul'da devam ettireceğini söyleyen Hasan, "Spor salonum var. Onun dışında 12 yıldır oyunculuk yapıyordum. Oyunculuk ile ilgili bir takım hedeflerim var.  İnşallah hedefimizi gerçekleştiririz" dedi.