61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi”ne katıldı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Zeugma Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğin ardından Başkan Murat Zorluoğlu, Ankara’da Trabzon için temaslarına devam etti. 


Başkan Zorluoğlu, ilk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir görüşme gerçekleştirdi.  Yapılan görüşmede Trabzon’da yapılması düşünülen “Kuyumcu Kent, Sanayi Sitelerinin Taşınması Fizibilitesi ve Sporcu Performans Merkezi” konuları gündeme geldi. 
Bakan Varank’ın bu projelere destek vereceğini ifade ettiğini belirten Başkan Murat Zorluoğlu, ardından Trabzon’u konuştuklarını ifade etti.

Başkan Zorluoğlu ardından ise Trabzon’da Kanuni Bulvarı gibi bir çok mega projeye imza atan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan ile görüştü. 
Başkan Zorluoğlu, Bakan Turhan ile yine Trabzon’un mega projelerini konuştuklarını ifade etti. Başkan Zorluoğlu, “Değirmendere, Çömlekçi ve Boztepe ulaşımını ve trafiğini çok rahatlatacak büyük projede sona geliyoruz. Müteşekkirim” ifadelerini kullandı.