61SAAT HABER SERVİSİ

Şehir merkezi ve sahil kesimindeki ilçelerde gün boyu belediye hoparlörlerinden şiddetli yağış ve sel uyarısı yapılırken, dere yataklarında evleri olan vatandaşların evlerini boşaltması istendi.
Akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış sonrası Karadeniz Sahil Yolu ve Trabzon il merkezindeki ana caddelerde ulaşımı durma noktasına gelirken, bir çok yol göle döndü, iş yerlerini su bastı, şehirde elektrik kesintileri baş gösterdi.


Yaşanan aşırı yağışlarla ilgili harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Başmüdür Orhan Çevik’in talimatıyla sorunlu bölgelere ulaşmak için tüm ekipleri ile tam kadro sahaya indi. 

Yağış alan tüm bölgelerde görev yapan olan polis ekiplerine telsizden seslenen seslenen Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik anonsunda “Dikkat dikkat. Tüm birimlerin dikkatine, ilimizdeki aşırı sağanak yağış nedeniyle tüm il ve ilçedeki görevli arkadaşlar, istirahatte olanlar dahi görev başında milletimizin yanında olacak, önce can güvenliğinizi temin edilecek,  ana yolların açık tutulmasına özen gösterilecek, sel nedeniyle gölleme yapması muhtemel alt geçitleri sık sık kontrol edilecek gerekirse bu bölgelerde trafik kontrollü başka yerden sağlanacak, yolda kalmışlara yardım edilecek, tıkalı mazgalların açılmasında ilgili birimlere kolaylık sağlanacak, gerekirse destek olunanacak, var ise rastladığınız evsizler karakollarımızda misafir edilecek. 
Dalçıklara, Tıkanabilecek yerlere zorunluluk olmadıkça geçit verilmeyecek. Ana güzergahlarda ve sahil bandında ,
Emniyetli yerlerde gerektiğinde depolama yapıp, seyire izin vermeyeceksiniz. Vatandaşımızın mağduriyet yaşayabileceği mahallere ağırlık vereceksiniz Allah hepimizin yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.