61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Beşirli sahilinde vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen lağım kokusuna nihayet çözüm bulunuyor. Özellikle yaz aylarında artan kokuyu çözmek için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla çalışma başlatıldı. 
TİSKİ Marifetiyle yürütülen çalışmalarda; ilk tespitlere göre bölgede ki drenaj borularının yaklaşık 25 yıldır temizlenmeye bölgede, temizliğe başlandığı ancak yavaş ilerlediği kaydedildi. 
61saat’in edindiği bilgiye göre; Boruların temizliğinin yavaş ilerlemesi, bölgede ki dere yataklarının da drenaj hattına bağlanması nedeniyle borularda yüksek miktarda kum biriktiği bu nedenle de tıkanma gerçekleştiği kaydedildi. 
TİSKİ Genel Müdürlüğüne geçtiğimiz aylarda atanan Ali Tekataş, bölgeye giderek temizleme çalışmalarını yerinde inceledi. Drenaj hattında biriken kumu temizleme çalışmaları devam ederken sürecin kısa sürede bitmesi için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla vardiyaların 3’e çıkarıldığı belirtildi. 
Zor bir şekilde ilerleyen temizleme çalışmalarının ne zaman bitirileceği ile ilgili net tarih verilmezken, süreçin biraz zaman alacağı ifade edildi. 

Drenaj Borularının temizlenmemiş hali

Drenaj borularının temizlenmiş hali

Borulardan çıkan metaryal

Genel Müdür Ali Tekataş, bölgede ekibiyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi