61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden yolda istinat duvarının çökmesi sonrası kapanan yol hala açılamadı. Yolun açılmama nedeni olarak ise tehlikenin hala devam ettiğinden kaynaklı olduğu öğrenildi. 
Burada yaklaşık 180 metre uzunluğunda bulunan istinat duvarında çökme riskinin devam ettiği bu nedenle de yolun bir süre daha kapalı kalacağı ifade edildi. 

TOKİ’NİN YAPTIĞI DUVARIN ÜZERİNE YAPILAN EK ÇÖKTÜ
Edinilen bilgiye göre, hastanenin yapımı esnasında, TOKİ tarafından yapılan yolla birlikte istinat duvarları da beraberinde yapıldı. 
Ancak Kaşüstü Beldesi Belediye olduğu dönemde burada bir siteye ruhsat verildiği ve mevcut duvarların üzerine 7-8 metre ek yapıldığı kaydedildi. Çöken kısımların ise mevcut duvarların üzerine yapılan 7-8 metrelik bu ek kısımların olduğu kaydedildi. 

YİNE ÇÖKME RİSKİ TAŞIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığından görevlilerin yaptığı incelemede,  sonradan yapılan ve uzunluğu yaklaşık 180 metreyi bulan bu ek kısmların hala çökme riski taşıdığı görüldü.   

DUVARLARIN YIKILMASINA BAŞLANDI
Bu riskten dolayı yol tamamen trafiğe kapatılırken ilgili firmaya da bu ek duvarların yıkımına başlaması talimatı verildi.  Yüklenici firma duvarların yıkımı için çalışmalara başlarken, yavaş yol alınmasından dolayı burada ekipmanı arttırması istenildi. Firmanın da bu isteğe olumlu yaklaştığı ve ek duvarların yıkımının kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirtildi. 

ALTERNATİF GÜZERGAH BELİRLENDİ
Burada ki duvarların yıkımının ardından yolun tek taraflı kontrollü olarak trafiğe açılabileceği kaydedilirken, alternatif güzergahlarda belirlendi. 
Buna göre Vadi içerisinden tek yön olarak hastaneye çıkış yolu belirlenirken, Mobilyacılar Sitesinin bulunduğu yerden hastaneye giden yolda iniş olarak planlanıyor. 
Yolla ilgili çalışmaların ne zaman biteceği henüz belli olmazken yeniden yapılacak istinat duvarları ile birlikte zamanın 2-3 ayı bulabileceği kaydediliyor. Duvarların yıkımının ise 3-4 günlük bir süreyi alacağı tahmin ediliyor...