61SAAT HABER SERVİSİ - Salgının yayılmaması için Türkiye’de insanların evlerinde kalması ve bir çok iş yerinin kapalı olması nedeniyle çok sayıda kişi mağdur olurken yaşanan sorunlarda Trabzon Ticaret Sanayi Odasına iletiliyor. 
üyelerinden gelen sorunları ilgili yerlere ileten TTSO’da sorun ve çözüm önerilerinin 98 başlık altında toplandığı ifade edildi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısaliohğu, Bunlar bir kısmı kanunlara bağlanarak çözüldü. Diğerleri de çözülmeye devam ediyor.

Bunlardan özetlemek gerekirse bir kısmı üyelerimizin ödeme yükümlülüğü olan konular” dedi. 
Kredibilitenin önünün açıldığını ifade eden Hacısalihoğlu, tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da krediler, geçmiş borçların yapılandırması, ileri dönük yeni kredi konularıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi. 
Hacısalihoğlu, “Halk bankası üzerinden üzerinden 25 bin TL can suyu kredisi verildi, verilmeye devam ediyor.

Her dönem bütün Türkiye’de Oda ve Borsaların uyguladığı nefes kredisi var. Nefes kredisi çerçevesinde Denizbank ile yapmış olduğumuz  anlaşma gereği üyelerimize dönük 100 bin TL’lik kredi uygulamaya geçmiş durumda.
Bu şekilde sorunlar giderilerek devam ediyor” dedi. 

Hacısalihoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: Salgını kısa zamanda inşallah Ramazan ayında bitiririz. Bundan sonra düşüşe geçer ve daha az şekilde ekonomik etkiyi görürüz. Artık geleceğe şimdiden hazırlanmak gerekiyor. Ülkenin ayağa kalkması adına üretim ve hizmet sektöründe hazırlıkları şimdiden sürdürmek gerekiyor. Bu bakımdan geleceği şimdiden planlamak lazım. Ayrıca koronavirüs gibi başka virüslerde salgın hale gelebilir. Bunlar için hazırlıklı olmalıyız” dedi.