61SAAT HABER SERVİSİ - 
Restorasyonun Mayıs ayı sonu gibi bitmesinin planlandığını kaydeden Kantarcı, “Mayıs sonunda bittiğinde peyzajın ne hal alacağını görmek gerekiyor. Proje tabi Vakıflar Genel Müdürlüğünün malı. İhale de ona göre yapıldı. İhaleyi üstlenici firma, caminin etrafında ki yürüyüş yolları oldukça geniş. Onlarla ilgili detay nedir, ne amaçlandı, kalabalık gruplar ya da kalabalık cemaatlerle alakalı mı daha geniş tutuldu? Onu da görmek gerekiyor” dedi. 


Tartışmaların başladığı ilk gün konuyu ilgilelere ilettiklerini ifade eden Kantarcı, “Olumsuz bir haber algı çıkartmanın bizim bölgemize zararı olacaktı. Biz doğrudan yetkililere ilettik. Onlarda incelettirildiğini, olası eksikliklerin ve yanlışların düzeltileceğini iletti” diye konuştu 

YAPI ANLAMINDA OLUMSUZ DURUM YOK
Kantarcı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Burada sanırım herkes hem fikir. Yapı anlamında bir olumsuz durum yok. Peyzajla alakalı, bahçeyle alakalı yeşilin az olduğu şeklinde eleştiri var.

GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAKTIR
Yeşil olması gereken yerlerde çalışmalardan, toz toprak ve malzemelerden dolayı görünmüyor. Peyzaj tamamlanacak. 
Kültür ve Turizm Bakanı buraya çok önem veriyordu. Bakan olduktan sonra 2 kere geldi. Ayasofya’nın hava şartları, ondan bundan etkilenmeden Mayıs sonuna kadar bitirilmesi hususunda uyarıları vardı. Tabi buna da hassasiyetleri olacaktır. 
Bir olumsuzluk varsa da, sezon bu sene bir tık olsun geç başlayacak, bu hareketlilik başlayana kadar gerekli düzenlemelerin yapılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.