Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) tarafından organize edilen ve Türkiye'nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali (TEKNOFEST İstanbul), 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşti.

Bu organizasyon kapsamında düzenlenen yarışmalarda ilimizden Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi ile Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Tasarım Beceri Atölyesi öğrencileri hazırladıkları projelerle önemli dereceler alarak ödüle layık bulundular.

Öğrencilerimizi elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Vali Ustaoğlu, “İlimiz ve ülkemiz adına gurur verici çok güzel bir proje yaptınız. Bu projenizle Türk insanının neler başarabileceğini ortaya koydunuz. Yapılan bu çalışmalar ülkemizin gelişmesi ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi adına önemlidir. Çok güzel yerlere geleceğinize inanıyorum. Sizleri tebrik ediyor, başarıda emeği olan okul idarecilerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum” dedi.

Uluslararası Savaşan Döner Kanatlı İHA Yarışması’nda Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi  "TAYFA" takımı Türkiye birinciliğini elde etti.  Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Merkezi öğrencilerimiz de "HAVALİ BİLYALİ" takımıyla Uçan Araba Tasarım Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülmüşlerdir.