Türkiye’ye yakınlığı ve konumu Gürcistan’ın çalışma ve yatırım için ideal ülkeler arasında yer almasını sağlamıştır. Özellikle komşu ülke olma özelliği Gürcistan’ın Türk girişimciler ve işçiler için rahat bir ortam sunmaktadır. 

Gürcistan sosyo – ekonomik açıdan incelendiğinde 4 milyonluk nüfus içinde %12’lik işsizlik rakamının oldukça yüksek olduğu gözlemlenmektedir. Yüksek işsizlik oranı ülke için olumsuz olsa da yeni girişimciler için bu oran avantaja çevrilebilir. Karadeniz bölgesinin tüm özelliklerini içinde barındıran Gürcistan’da en çok inşaat ve çay tarımının önemli bir yere sahip olduğu düşünülmektedir. 

Gürcistan İş Fırsatları ve Sektörler 

Gürcistan konumu itibariyle önemli enerji hatlarının geçiş güzergâhı üzerindedir. Bakü – Tiflis – Ceyhan, Bakü – Tiflis – Erzurum petrol ve doğal gaz boru hatları ve Güney Gaz Koridoru başta olmak üzere önemli enerji hatları Gürcistan’ın önemini de arttırmaktadır. Bunun yanı sıra, altayapı çalışmaları ve otoyol projeleri de Gürcistan’da inşaat ve enerji alanlarında yatırımların avantaj sağlayacağı izlemini doğurmaktadır. 

Türk yatırımcıların hali hazırda en çok tercih ettikleri ülkelerden biri olan Gürcistan, 500’den fazla Türk girişimciye ev sahipliği yapmaktadır. Sadece Türk firmaları tarafından 20.000’den fazla kişi için iş imkânı sağlanmıştır. Gürcistan’da iş yapan Türk firmaları en çok;

  • Enerji,

  • Turizm ve 

  • Tarım 

Sektörlerinde faaliyetlerini yürütmektedir. Bu sektörlerde yaşanan ihtiyaç günümüzde hala oldukça cazip fırsatlar sunmaktadır. 

Gürcistan’da Az Sermaye İle Hangi İşler Yapılabilir?

Gürcistan yabancı yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Özellikle Türkiye ile komşu olması nedeniyle Türk firmalarının da aktif olarak faaliyet gösterdikleri bilinmektedir. Gürcistan’da az sermaye ile yatırımcıların iş yapabileceği alanlar;

  • Taşımacılık,

  • Gıda,

  • Tarım,

  • Eğlence

Sektörleridir. Özellikle Gürcistan ve Türkiye arasında turizm faaliyetlerinin son dönemlerde artması bölgede taşımacılık faaliyetleri için yeni bir alternatif oluşturmuştur. Gürcistan Batum iş ilanları bu nedenle genellikle turizm üzerinedir. https://www.parafikir.com/ adresi üzerinden  Gürcistan İş imkanları ve Gürcistan’da az sermaye ile yapılacak işler ve çalışma fırsatlarına ilişkin birçok detayı bulabilirsiniz.