Görüntüler Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da, Dicle Nehri'nin güneyinde yer alan Dördüncü Köprü ve Hürriyet Köprüsü arasında kalan bölgede insansız hava aracıyla çekildi. Görüntülerde bir Irak askeri IŞİD'in bomba yüklü aracına karşı kendini kurban ediyor. Araç diğer Irak askerilerine ulaşmadan kendini ortaya atıyor ve araç büyük bir patlamaya neden oluyor.

Kadınlar peçelerini çıkarıp attı

Musul çevresinde savaşı izleyen uluslararası haber ajanslarının foto muhabirleri, her gün sivillerin can havliyle çatışma bölgesinden kaçtığı onlarca fotoğraf çekiyor.

Batı cephesinden geçilen fotoğraflarda, çok sayıda kadının güvenli bölgeye ulaştıktan sonra IŞİD'in giydirdiği peçeleri yerlere attığı görüldü. Terör örgütü, hakimiyeti altındaki bölgelerde kadınlara ve erkeklere zorunlu kıyafet uygulaması getiriyor.

17 Ekim'de başlayan ve beşinci ayını doldurmasına sayılı günler kalan operasyonda şimdiye kadar evini terk etmek zorunda kalanların sayısı 300 bini buldu. Ülkede IŞİD'in ortaya çıkmasından bu yana 4 milyon insan yerinden oldu, bunlardan 1 milyon 700 bin kadarı yeniden evlerine dönme mutluluğu yaşadı.

Reuters haber ajansı, kentin batısında yakalanan ve sorguya götürülen IŞİD şüphelilerinin fotoğraflarını da servis etti.