Bu deneyimleri genellikle tarihi, mimari ya da farklı açılardan zengin bölgelerde edinildiğini de çok iyi biliriz. Herkesin hayatında yurtdışında gitmek istediği ve deneyimlemek istediği birçok aktivite ve sanatsal açıdan ünlü yerler bulunmaktadır. Bu yerlerden bir tanesi de Londra’dır. Londra şehrinde gitmeden önce şehir hakkında bilgi sahibi olmanız hem kaliteli bir gezi yapmanız hem de döndüğünüz zaman gezmeyi ihmal edebileceğiniz yerlerin sayısı da azalmış olur. Bu şekilde kendinizi gitmeden önce hazırlamış olursunuz. Daha detaylı bilgi için https://www.neredekalinir.net/londra/ adresini inceleyebilirsiniz.

Size Londra kenti hakkında oluşturduğumuz bilgileri aktarmaya başlayalım.

Londra

Londra İngiltere’nin başkentidir. Londra’nın köklü bir tarihi bulunmaktadır. Bu şehrin ilk yerleşim alanlarından bir tanesine sahip olma özelliği bulunmaktadır. Neredeyse bu Şehirde 2000 yıl önce ilk yerleşim yapılmıştır. Bu şehri ilk yerleşen millete Keltler denilmektedir. Londra şehrinin ismi ise romanlardan gelmektedir. Londra’nın Türkçe anlamı akan nehir demektir. Bir şehrin geçmiş tarihi ne kadar uzun dönemlere dayanıyor ise o şehirde bulunan mimari ve sanatsal zenginlikler de bir o kadar yoğun olmaktadır. Bu sebepten dolayı Londra şehri mimari yapıları ve kültürel bakımdan oldukça gelişmiş bir kenttir. Geçmiş tarihlerde Londra şehrinde ticaret çok büyük rol oynamıştır. 

Ticaretin gelişmiş olması da şehrin nüfusunu geçmiş tarihten beri yoğun olmasına neden olmuştur. Üzerinde güneş batmayan ülke unvanına sahip olan Britanya İmparatorluğu’na başkentlik yapmıştır. Londra’nın yemek kültürü çok gelişmiştir. Burada neredeyse dünyadaki bütün mutfak çeşitlerini görmeniz mümkündür. Londra’nın nüfusu 8 milyonu geçtiği için şehir oldukça kalabalık ve gece hayatı çok diri bir şekilde rol oynamaktadır. Bu şehirde bulunacak iseniz kesinlikle bilmeniz gereken unsurlardan bir tanesi şehirde sürekli konserler düzenlendiği ve ünlü DJ’lerin burada konser verdiğini bilmeniz gerekmektedir. Burada bulunan müzeler dünyaca ünlü olup herkesin ziyaret etme sebepleri arasında yer almaktadır. Londra’ya gidecek olursanız parlamento binasında bulunan Westminster sarayı Birleşik Krallık hükümdarlarının taçlarını giydiği yerleri de görebilirsiniz. Bu gelenekler çok geçmiş zamanlardan beri kaldığı için bu mimari yapıların içinde tarihi hissedebilirsiniz. Kentte çok fazla park sayısı ve Thamed nehrinin olması şehri gezmek için cazip hale getiren nedenler arasında yer almaktadır. Burada yaşayanlar ya da seyahat edenlerin yaptıkları egzersizlerden bir tanesi de nehrin etrafında yaptıkları koşudur.

Seyahat ya da iş amaçlı olarak Londra’ya günümüzde birçok kişi gitmektedir. Bu kişilerin aklına takılan sorulardan bir tanesi nerede konaklayacaklarıdır. Bu konaklayacakları yerler ve bu yerlerin ücretleri hakkında bilgi sahibi olmaları seyahat etmekte ki ilk engellerini kırmaları anlamına gelmektedir. Günümüzde birçok şehir ve ülkeye turlar düzenleyen acenteler bulunmaktadır. Ya da gitmek istediğiniz şehri eğer önceden uçak biletini bulup fırsatlı günlerinden yararlanabilirsiniz ucuz bir ücrete seyahat edebilme şansımız olacaktır.

Londra Şehrinde Kiralık Evler

Londra şehrinde bir otelde kalmak yerine ev kiralamak istiyor iseniz airbnb sitesine girerek uygun fiyatlara evleri görüntüleyebilirsiniz. Bu evler için bu siteden yapacağınız rezervasyon işlemleri çok uygun ve indirimli fırsatlardan yararlanabilme imkânına sahip olacaksınız. Birçok kişi otellerde kalmak yerine ev ortamında konaklamak isteyebilir. Bu sebepten dolayı kiralık evleri gitmeden ayarlamanız sizin için en uygun seçenek olacaktır.

Londra’da Bulunan Lüks Oteller

Corincthia Hotel London

Londra’da konaklamak için seçeceğiniz bu konaklama yeri en bilindik oteller arasında yer almaktadır. Gelen misafirlere çok kaliteli hizmetler verip müşterinin memnun bir şekilde ayrılması için büyük çaba harcayan bir oteldir. Eğer konforunuzu düşünüyorsanız bu otel sizin için harika bir seçim olacaktır. Otelde bir çiçekçi bulunmaktadır. Otelin içindeki mimari yapılar geçmiş zamanların yansıtılmasını sağlayarak ve günümüzdeki moda mobilya anlayışını ele alıp harika bir görüntü elde etmiştir. Otelin içinde kuaför bulunması da otelin vermiş olduğu hizmet seçenekleri arasında bulunmaktadır.

Four Seasons Hotel London At Park Lane

Otelin şehir manzarasına sahip olması seçilmesinin sebepleri arasında yaramaktadır. Konumunun birçok yere yakın olması ve tren istasyonuna 15 dakikada mesafede olması da büyük önem arz etmektedir. Otelde hem fitness salonu bulunmaktadır.  hem de sağlık hizmetleri veren alanlar bulunmaktadır. Konukların bütün yemeklerini istedikleri dünya mutfaklarından seçip en iyi şekilde ağırlanmasına olanak tanımaktadırlar. Oxford Street mağazalarına yakın olduğundan dolayı alışveriş yapmak istediğinizde kolaylıkla gidebileceğiniz bir konumda bulunmaktadır.

The Goring 

Müşterilerine lüks bir hizmet kalitesi sunabilecek yetiye sahip olan oteller arasında bulunmaktadır. Müşterilerin hem geniş hem de ferah odalarda konaklamasına imkân sunan bu otel Restoran, fitness salonları ile de müşterilerin spor aktivitelerini yerine getirmelerini olanak tanımaktadır.

Mandarin Oriental Hyde Park London

Manzarası bakımından harika bir avantaj sağlamaktadır. Metro istasyonuna sadece 2 dakikalık mesafede olması oteli seçilme sebepleri arasında yer almaktadır. Otelde spa ve sağlık yaşam merkezleri bulunduğu için misafirlerim kaliteli bir hizmet almalarına olanak tanınmaktadır. Bu otelin yanında bir park alanının bulunması da misafirlerin yürüyüş için ideal bir konaklama merkezinde bulunmalarını sağlamaktadır.

The Lanaesborough-An Oetker Collection Hotel

5 yıldızlı olan bu otel odaları çok lüks bir şekilde dizayn edilmiştir. Odalar için verilmiş olan hizmet seçenekleri içinde her oda için ayrı bir servis elemanı bulunmaktadır. Bu konumdaki bir oteli seçmek konforu ve rahatı mı çok düşkün olan kişilerin tercih etmeyi düşünmeleri gerekmektedir.

Londra Şehrinde Bulunan Ucuz Oteller

Eğer şehrinin bütün alternatiflerine değerlendirip elinizdeki paranın hepsini sadece buralara harcamak istiyor iseniz düşük fiyatta ki otelleri tercih edip bu fikrinizi değerlendirebilirsiniz.

Rafayel Otel & Spa

Otel nehir kıyısında yer aldığı için müşterilerden büyük bir beğeni almaktadır. Otelin içinde teknoloji eğlence sistemlerinin olması da otelin seçilme sebepleri arasında yer almaktadır. Hem konum bakımından hem de verilen hizmetten kaynaklı olarak fiyatına göre çok uygun bir otel olma niteliğine sahiptir.

Park Grand London Lancaster Gate

Havalimanına kolay bir şekilde ulaşım sağlayan 4 yıldızlı bir otel olma niteliğine sahiptir. Bu otel’in konumu gezilecek birçok yere yakın olduğundan dolayı lokasyon bakımından seçilebilecek otellerden bir tanesi olmaktadır.  Otel şehir içinde bulunan birçok avm ye yakındır. Otelin hem uygun fiyat olması hem de vermiş olduğu kaliteli hizmet, otelin cazip avantajlar sayılabilir.

Claverley Court Apartment Knightsbridge, Lincoln Plaza London gibi uygun fiyatlara bulunan otelleri de tercih etmenizde fayda olmayacaktır. Bütün şehirler için neredekalinir.net adresini ziyaret edebilirsiniz.