Mevcut şartlarda liglerin tatil edilmesi gerektiğini söyleyen Hacısalihoğlu, ekonomik nedenler ve sosyal hayatın devamı için devam kararı alındığını belirtti.

Trabzonspor’un eski yöneticisi hükmen yenilgi kararını destekleyenleri samimi bulmadığını anlatırken, Abdullah Avcı’nın başarılı olup olamayacağı konusunda da fikrini açıkladı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

“Trabzon’a uyum sağlayamazsa Avcı’nın ömrü kısa olur”

Hacısalihoğlu, “Abdullah Avcı’nın başarılı olup olmaması bana göre Trabzon’da ve Trabzonspor’a uyum sağlamasına bağlı. Ne derece uyum sağlayacağına bağlı. Trabzon farklı bir şehirdir. Uyum sağlayamayan bir teknik adam başarılı olamaz. Olsa da değerlendirmeye alınmaz. Birçok iyi yabancı hocalar da geldi. Ama şehir ve Trabzon futbol mantığıyla uyum sağlayamadı ve kısa sürede gitti. Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’u mutlu etmesini başarılı olmasını diliyorum. “Çok işime karışıldı, bu şehirde herkes antrenör. Böyle bir şehirde teknik adamlık çok zor” gibi sitemlerle karşılaşmayız umarım. Trabzon’daki gerçeklere uyum sağlamak gerek” ifadelerini kullandı.

“Normalde liglerin tatil edilmesi lazım”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun sıkıştırılmış takvim sebebiyle sorunlar yaşayacağını belirten Hacısalihoğlu, normalde liglerin tatil edilmesi gerektiğini belirterek, “Çok sıkıştırılmış bir lig takvimi var. Bitiş süresi ve oynanacak haftalar belli. Ertelenen maçlar var. Koronavirüs sebebiyle yeni ertelenecek maçlar da olabilir. Her gün maç oynamak zorunda kalacak takımlar. Sıkıştırılmış sezon. Bu şartlarda normalde futbol oynanmaması ve liglerin tatil edilmesi lazım. İnsanların hayata bağlılığını yok etmemek istiyorlar. Bunu anlayışla karşılıyorum. Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Bu sezonu böyle tamamlayalım ve sosyal hayata katkı sağlayalım görüşünü göz önünde bulundurmak gerek.” dedi.

Hükmen yenilgi tartışmalarıyla ilgili tepkisi!

Hayrettin Hacısalihoğlu, başkan Ahmet Ağaoğlu'nun koronavirüs sebebiyle maçlara çıkamayacak takımların hükmen mağlup sayılmasına destek vermesine tepki gösterirken, "Hükmen yenilgi bizim için önemli değil sözleri bana samimi gelmiyor. Hükmen yenilgiyi destekleyenler, daha sonra değişmesi için uğraş verir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Ali Ağaoğlu 'olabilir' demişti!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bir takımda fazla sayıda testin pozitif çıkması halinde maçın ertelenmesi yerine verilmesi muhtemel hükmen mağlubiyet kararıyla ilgili olarak, "Doğrudur olabilir. Çünkü virüse karşı ben olağanüstü çaba sarf ediyorsam ki, bazen çabayı sarf edersiniz yine olur. Ben virüsten dolayı ertelenen bir maçı Şubat ayından sonra oynamak istemem. Çünkü zaten yoğun bir fikstür olacak. Bu bana ve diğer benim konumumdaki takımlara haksızlık olur. Eğer böyle bir uygulama yapılacaksa kurallarının çok iyi koyulması lazım. Testler konusunda hala bir standart söz konusu değil. Her kulüp farklı farklı yerlerde yaptırıyor testlerini. Bunun standardını koymamız lazım, Süper Lig’de mücadele eden kulüpler, ‘Şu kurumda testlerini yaptırmak zorundadır, onun dışındakiler kabul edilmemeli’ denilmeli. Bu test maliyetleri de kulüplerin sırtında çok büyük bir yük. Geliri fazla olan kulüpler bunu bir şekilde karşılıyor ama ikinci lig kulüplerinin test için harcamış oldukları para bir yıl içerisinde elde ettikleri gelirden daha fazla. Buna da bir çözüm bulunması lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Hayrettin Hacısalihoğlu, “Takımımıza Güveniyoruz“ - Son Dakika Spor