Çağlayan Aktürk / WUPPERTAL-

Trabzonspor´dan Bundesliga temsilcisi Leipzige transferi rekor bir ücretle gerçekleşen ve 5 yıllık sözleşme imzalayan Alexander Sörloth için Spor Direkörü Markus Krösche komple bir futbolcu aldık diyerek “ Forvet hattımıza istediğimiz oyuncuyu aldık. Güçlü bir fiziğe sahip,teknik olarakta üst düzeyde. Hem kafa topları hem de son vuruş becerisi yüksek. Bütün özellikleri ile Leipzig´e değer katmaya geldi. Trabzonspor forması ile mükemmel bir sezon geçirdi. Sörloth sadece bir golcü değil, asist özelliği de olan komple bir futbolcu “ yorumunu yaptı. 

SÖRLOTH “DEVLER LİGİ HEYECANLANDIRDI” 
Leipzig´ in çiçeği burnunda transferi Sörloth transferin perde arkasını şu sözlerle anlattı: “ Kulüp yetkilileri ile yaptığım ilk görüşmenin ardından burası benim yeni kulübüm olacak diye kararımı verdim. Geçen sezon ligde 2.sırada olamaları ve devler liginde yarı final oynamaları beni yeterince heyecanlandırdı. Hocamız Nagelsmann hücum futbolu oynatıyor, bu tam benim oyun stilime göre.” dedi.

Leipzig kulüp genel direktörü Oliver Mintzlaff ise zor bir transfer gerçekleştirdiklerini ifade ederek “ karışık bir transferdi ve çözmemiz gereken birçok sorun ortaya çıktı. Bu yüzden transfer uzadı ama iyi bir yönetim kurulumuz olduğu için Sörloth u takımımıza kazandırdık.Futbol felsefemizin değişmeyen parçası olacak.” dedi.