61Saat Spor Servisi- Hasan Tüncel- Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen üst üste puan kayıpları sonrası açıklamalarda bulundu.

Bordo Mavililer’de alınan sonuçlardan camianın ve kendilerinin memnun olmadığını ifade eden Başkan Sürmen “Trabzonspor geçen yıl güzel bir ivme yakaladı. Herkesin beklentisi bu sezon o ivmenin daha da yukarıya gitmesiydi. Ancak gelinen süreçte oynanan futboldan ve puan durumundan hiç kimse memnun değil. Bunu çözecek olan Trabzonspor Kulübü’nün yönetim kuruludur. Sorunların nerede olduğunu yönetim biliyor, bu yüzden o sorunların çözümüyle ilgili süreçleri dikkatle takip etmek lazım. Burada taraftarın yapması gereken, bu kötü günlerde kulübüne ve takımına manevi destek vermesidir. Ortalığı yangın yerine çevirerek sorunların üstesinden gelemeyiz. O yüzden bir sakinliğe ve doğruları bulabilmek için düşünmeye ihtiyaç var” dedi. 

“MEMNUN DEĞİLİZ”

Yönetim kurulunun Newton ile devam etmeme kararını değerlendiren Sürmen, “Yönetim kurulu alacağı kararları kendi içinde değerlendirir. Kararların neticesinde doğacak sonuçların hesabı genel kurullarda sorulur” diye konuştu. 

“SORUNU BULMAK LAZIM”

“Kulüplerde bu tür süreçler hep yaşanır, takımdaki düşüşün nedenini çok iyi irdelemek gerekiyor” diyen Sürmen, “Yönetimin ilk göreve geldiğinde gençlerden oluşturduğu takımı çok başarılı mıydı? Hayır! Ancak sahada bir mücadele görüyorduk. Şimdi takımda futbolcuların bir kısmı gitti, yerine yeni futbolcular alındı. Ancak taraftarlar yeni gelenlerden memnun değil. Buradaki aksaklık hocadan mı kaynaklanıyordu yoksa alınan futbolcuların kalitesinden mi bu konuda tartışmalar vardı. Hoca ile yollar ayrıldı. Şimdi yeni gelecek hoca ile futbolcuların yeterliliğini test edeceğiz. Bu dönemde kesinlikli iyi bir hocaya ihtiyaç var! Trabzonlu da olur, yabancı da olabilir. Kesinlikle süreci doğru yönetebilecek iyi bir hoca olmalı. Futbolcularımız mı sorunlu yoksa teknik sorunumuz mu vardı onu görmemiz gerekiyor. Ancak benim düşüncem şudur. Futbolcular mental anlamda büyük bir çöküşte. Ayrıca yine gördüğüm kadarıyla fiziksel olarak da düşüşteler. Bu iki sebep, yeni hoca ile birlikte acilen çözüme kavuşturulamaz ise daha da kötüye gidebiliriz. Dolayısıyla hoca tercihi yönetimin en büyük sınavı olacaktır” ifadelerini kullandı. 

İSTİFA TEPKİSİ NORMAL

İstifa tepkilerini de değerlendiren Sürmen, “Ben de taraftar olsam belki ben de yazarım. Trabzonspor taraftarı hep başarı ister haliyle istifa tepkileri doğal bir sonuçtur. Trabzonspor taraftarını ya sahada memnun edeceksin ya da şampiyonluğa oynayacaksın. Üst üste başarısız sonuçlarda Trabzonspor taraftarının olağan tepkisidir, saygı duyulmalıdır” açıklamasını yaptı. 

KİMSENİN TARAFTARA KIZMAYA HAKKI YOK

Sürmen şöyle devam etti: “Burada kimsenin taraftara kızmaya hakkı yok. Buradan ders çıkaracak olan yönetimdir. Ona göre tedbirleri alması gerekiyor. Başarıya odaklı taraftarın memnuniyeti sağlanmalı, taraftar da başarı odaklı yönetim kararlarına saygı duymalıdır. Bazı yorumları ve değerlendirmeleri ciddiye almak lazım, önerileri de ciddiye almak lazım. Sosyal medyada herkes yazıyor, herkesin fikri var! Bir çoğu birbirinden farklı. Taraftarın da bu konuda empati yapması gerekir. Elbette yönetimin alacağı tedbirler olacaktır. Duruma göre bağımsız kurul olan İstişare Kurulu kendiliğinden toplanabilir. Divan Kurulu olarak da çağırma hakkımız var. Burada arkadaşlarımıza, bazıları, sosyal medyadan “niye çağırmıyorsunuz?” şeklinde tepki gösteriyor. İçişleri Bakanlığının genelgesi gereği 1 Aralık’a kadar toplantı yasağı var. İstişare Kurulu 60 kişi civarında olan bir kuruldur. İzin almadan bu salgında nerede toplanacaksınız? Yarın birisi şikayetçi olsa ceza alma durumu vardır. Bunun başka bir çözümü var mıdır, değerlendiriyoruz.”