Eddie Newton’ın 25 yıllık dostu, teknik direktör Koray Palaz, İngiliz çalıştırıcı ile ilgili açıklamalar yaptı. Newton görevde kalmalı mı? Bu soruya Palaz yanıt verdi.

“Bir kültür oluşturmak isteniyorsa Eddie Newton’a sabretmeniz gerekir”

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Koray Palaz, ”Eddie Newton uzun yıllardır benim dostum. Trabzonspor’da bir oyun kültürü oluşturmak isteyen teknik adam var. Eğer tercihinizi bu yönde bir teknik adamdan yana kullandıysanız biraz daha sabretmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Newton, istediği 11’le maçı bırakın antrenmana bile çıkamadı”

Koray Palaz, Eddie Newton’ın eksik kadro sebebiyle sıkıntılar yaşadığını ve bunun oyun planını da etkilediğini ifade etti.

Palaz, ”Eddie Newton, bu zamana kadar bırakın istediği 11’le maça çıkmayı antrenman bile yapamadı. Eddie Newton’ın full kadro ile mücadele edemediğini görüyoruz. Böyle bir süreç yaşamadı. Başarılı olup olamayacağını bence full kadro ile görmek lazım. Trabzonspor yönetiminin tabii ki alacağı kararlar olabilir. Ama Eddie Newton gibi bir sistem, kültür oluşturmak için uğraş veren teknik adama bence zaman tanınmalı” görüşünü paylaştı.

Eddie Newton kimlerle çalıştı?

Trabzonspor’un mevcut teknik direktörü Eddie Newton, Guus Hiddink, Jose Mourinho, Antonio Conte, Maurizio Sarri ve Frank Lampard dönemlerinde Chelsea’de çalıştı. Newton, Di Matteo döneminde Chelsea’de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve FA Kupası kazanmıştı. (Radyospor)