61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’un pilot takımı olarak tarihi boyunca büyük başarılara imza atan ve Süper Lig ekiplerinin bileklerini büken 1461 Trabzon Kulübü üst üste yanlış politikaların sonucunda ligden düştü. Önümüzdeki sezon BAL liginde mücadele edecek olan 1461 Trabzon’un yerini üstlenecek bir pilot takım gündeme geldi. Yaşanan bu pilot takım konusuyla ilgili 2. Lig'de mücadele eden Hekimoğlu Trabzon FK, 3. Lig'de mücadele eden Ofspor ve Yomraspor Kulübü müzakereye açık olduklarını açıkladı.

Konuyla ilgili ilk olarak Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu “pilot takım olmak istiyoruz” açıklamasını yaparken Ofspor Başkanı Olcay Saral da “Trabzonspor pilot takımı olarak Of’u seçmeli” Yomraspor Başkanı Haydar Özdemir ise “Trabzonspor bize şeref verir” yorumu açıklamasında bulundu. 

HEKİMOĞLU “KONTRATA GEREK YOK”

Bu sezon 3. Lig’de boy gösteren ve ilk sezonunda şampiyonluk kazanarak 2. Lig'e yükselmeyi başaran Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu “ Trabzonspor Kulübü’nün 1. Lig veya 2. Lig’den bir kulüp alma gibi bir düşüncesi olabilir. Kendisi için neyi uygun görüyorsa oraya yönelecektir. Biz zaten Trabzon’dayız. Trabzonspor burada, doğal olarak kendimizi pilot misyonun da görüyoruz. Bize oyuncu veriyor, biz bundan sonra da alırız. İlla aramızda bir pilot takım kontratı olmasına gerek yok. Biz mesajı verdik, kulüp uygun bulursa yaparız. Bizden yana sorun olmaz, görüşüyoruz. “ ifadelerini kullandı. 

ÖZDEMİR: PİLOT OLMAK

Yomraspor Başkanı Haydar Özdemir : Bizde sosyal medya üzerinden bir takım haberler gördük ancak henüz bizle bir görüşme yaşanmadı.  Biz her zaman Trabzonspor için varız. Trabzonspor bizden topçu istese rakam bile söylemem. Yomraspor amatördeyken yaptırmadım, şimdi de yaptırımam. Yomraspor, Trabzonspor’un bir pilot takımı olabilir. Trabzonspor teklif yaptığı zaman şeref verir. Yomraspor aynı ismi ile devam eder önüne arkasına isim koyulmadan. Geçtiğimiz sezon maddi sıkıntılar yaşadık bunları düzeltebilir. En azından Trabzonspor futbolcularını sokağa bırakmamış olur. Şu ana kadar Yomrasspor ligde kalmışsa Trabzon futboluna giremediği için kalmıştır. Girseydi patlar giderdik. Kimseyi yanaştırmadık ve futboldan anlayan insanlardan kurulu bir ekibimiz var. Dışardan adam sokarsak 1 seneye kalmaz gideriz. Gerçek futbol sevgisi olan bir ekibiz.  " dedi. 

SARAL “OFSPOR TRABZONSPOR DESTEĞİ İLE SINIF ATLAR”

Ofspor Başkanı Olcay Saral “Ben bi kulüp aramalarına gerek olduğunu düşünmüyorum. 1461 Trabzon misyonuna talip olduğumuzu söyledik. Trabzon kamuoyunda Ofspor’un durumunu izah edemedik mi acaba. Türkiye’de saygın bir yerimiz var, yasal borcu olmayan ama ayakta kalmakta güçlük çeken bir durumdayız. 1461’den daha sorunsuz bir kulüp halindeyiz mesela SGK ve vergi borcumuz yok, 1461’e harcanan enejeri ve parayı bize harcamayacaklardır. Yarısını harcasa bile biz mutlaka sınıf atlarız diye düşünüyorum. Biz A.Ş ‘yi bunları Trabzonspor ile de konuşmak istiyoruz. 1461’e çok fazla önem veriyoruz derken neden bu duruma düşüldü. Bu kaza telafi edilebilir. Ofspor var, Trabzonspor’un desteği ile sınıf atlar. Trabzonspor idarecileri sahip çıkmalı. Ofspor A.Ş’dir istedikleri zaman ortak olabilirler, bir çok ayrıntı var. Her müzakereye açık bir kulübüz, tüzüğümüzle, şirketleşmesiyle detaylıca konuşulup Ofspor - Trabzonspor işbirliği ile cidi bir yol alınabilir. Bir kaç gün içerisine yönetim ile bir araya gelip bu konuyu konuşacağız. Trabzonspor’un pilot aramasına gerek yok. 

7 yıldır başkanlık yapıyorum gittiğim her yerde saygı görüyorum. Söylediklerimin anlaşılaması beni, üzer. Tesis yatak istemiyorum, saha istemiyorum Biz gideceğiz ağabeyimiz oturacağız anlaşacağız konuşacağız. Yarın Ofspor’un da kaybolmaması için Trabzonspor’a ihtiyaç var. 1461 Trabzon’un eksik yönlerini burada tamamlayacağımızı düşünüyorum. U21 kapatılacak ve bir sürü çocuk kapı önüne koyulacak koyulmasın bir yapı oluşturalım bu çocuklarımıza sahip çıkalım. En genç oyuncuları oynatan kulübüz, ilk 5’de yer alıyoruz yapısı düzgün bir kulübede gözünü kapamsın Trabzonspor’un hemen yanındayız…." ifadelerini kullandı.