Futbolda genelde olumlu ve pozitif tarafların daha az konuşulduğunu da sözlerine ekleyen Şenol Güneş, “Hep eksik aradığımız için güzellikleri unutuyoruz. Nasıl daha iyi oluruz diye konuşurken bunu kavgaya dönüştürmememiz gerekiyor. Bu takım benim takımım değil, Türkiye’nin takımı. Ben ülkem adına bu sorumluluğu alarak bu işi yapıyorum, oyuncular da böyle yapıyor. Herkesin beklediği, yetenekli oyuncularımızın karakterini göstererek uluslararası yarışmalarda önde olmaktır. Hem antrenörlerin hem de yeni oyuncuların sayısını artırmak önemli. Milli takımda oynadığınızda sadece milli takım oyuncusu değilsiniz, kulüplerinizde oynadığınızda da milli takım oyuncususunuz. Yine milli takımı temsilen oradasınız. Bu nedenle düzgün davranışlarınız her zaman olmalı. Hakem konusu yeni bir şey değil. Eskiden bu yana olan bir konu. Ama günah keçisi olarak gösterilmemeli. Hataları olacaktır. Mesela dün seyrettiğim maçta, maç da güzeldi hakem de güzeldi. Dün Fenerbahçe’nin ev sahibi olarak ağırlaması mükemmeldi. Futbol da öyleydi. İzlediğim en iyi maçlardan birisiydi. Sosa ile Ozan arasında bir durum olmuştu ama kötü niyetli bir pozisyon değildi, zaten düzeldi sonra. Bazı şüpheli kararlarda VAR çok etkili olmuştur. Tartışmayı durdurmak için ortaya çıkmıştır ama tartışmayı durdurmamıştır. Kendi menfaatimize göre baktığımızda tartışmaların dozu kaçıyor. Burada hakemlerle bazen bir arada kalıyoruz, korkuları ve endişeleri var ama hepsi gayret içinde. Dün Fırat Aydınus o kadar rahat idare etti ki. Gördüğünü çalmaya çalıştı. Zekeriya Alp’le de beraberdik. Biz futbol ailesinin parçalarıyız ve bunları konuşmalıyız. VAR sisteminde hızlı karar verme konusunda sıkıntı var ama bazı kararlar uzuyor. Bunlar da olacak. Hakemleri günah keçisi yapmadan, artık hakemleri koruyan birisi olarak konuşuyorum, gördüklerini çalsınlar. Hızlı oynanan futbolu hakemler sağlar. Dünkü hakemin de iyi futbola etkisi vardı. Lille maçını izledim, sürekli faul çalındı. Yusuf’un kartında bana göre hatalı karar vardı. Çok fazla faul çalındı ve bir ara artık sıkıldım izlerken. Tottenham maçını da izledim. Hakemler bu işin her zaman en çok konuşulan isimleri olmuştur” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Uğurcan çok iyi bir kaleci” 
Gruptaki takımlardan Fransa’nın Dünya Şampiyonu olduğuna dikkat çeken A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Fransa’yı yendiğimizde de şunu söyledim; bizim asıl rakibimiz İzlanda. Zaten İzlanda’yı yenseydik ya da berabere kalsaydık, gruptan çıkma şansı olan takım biz olurduk. Bizim için beklenen sonuçları söylüyorum. Andorra, Moldova ve Arnavutluk maçları çok önemli. Kazandığımızda zaten otomatikman Fransa’yı geçiyoruz. Biz Fransa’yı yenerek bir avantaj yakaladık ama İzlanda’ya kaybettik, onlar da yarışa ortak oldu. Biz 3 maçımızı kazanırsak diğer maçlara bakmayacağız. Fransa, İzlanda, Türkiye çizgisi değişmedi” dedi. 
Takımdaki kalecilerle ilgili de konuşan Güneş, “Uğurcan çok iyi bir kaleci. Altay da geliyor. Uğurcan diğer kalecilere göre daha önde. Kısa süredeki gelişimi, kaleci olarak teknikleri, kısa zamanda çok daha başarılı olacaktır diye düşünüyorum. Mert ve Sinan da çok tecrübeli. 2 tecrübeli, 2 geleceğe yönelik kalecimiz var. Kaleci konusundaki kararımızı idmanlardan sonra vereceğiz” diye konuştu.