En son geçen sezon ligin 22. haftasında Alanyaspor'a sahasında 2-0 mağlup olan bordo-mavililer, son 15 lig maçında yenilgi yüzü görmedi. Karadeniz ekibi, 15 maçta 10 galibiyet, 5 beraberlik alarak 35 puan hanesine yazdırdı. Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında da kaybetmemesi halinde yenilmezlik serisini 210 güne taşıyacak. Bordo-mavililer, 17 Şubat 2019 tarihinde oynanan Aytemiz Alanyaspor maçından sonra hiç kaybetmedi.

Evinde bileği bükülmüyor
Fırtına, Gençlerbirliği'ni mağlup etmesi durumunda sahasında galip gelme serisini 7 maça çıkaracak. Bordo- mavililer, Akyazı'da oynadığı son 6 lig maçında sahadan galibiyetle ayrılarak 18 puan elde etti. Trabzonspor, geçen sezon Akhisarspor'u 2-1, Antalyaspor'u 4-1, Yeni Malatyaspor'u 2-1, Kayserispor'u 4-2, Beşiktaş'ı 2-1'le geçerken, bu sezon da Malatyaspor'u 2-1 yendi.

Donis Avdijaj'a şans
Abdülkadir Ömür ve Yusuf Sarı'nın aynı anda sakatlanması sonrasında Avdijaj'a forma şansı doğdu. Transfer olduğu günden bu yana bu iki ismin arkasında kalan ve henüz beklenen patlamayı yapamayan 23 yaşındaki Kosovalı oyuncu, idmanlarda kendini göstererek pazar günü oynanacak Gençlerbirliği maçında 11'de olmak istiyor. Fenerbahçe derbisine ilk 11'de başlayan Avdijaj, Ekuban'ın golünün asistini yapmıştı.

Biletler bugün satışta
Milli maç arası dönüşünde Süper Lig'in 4. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da karşılaşmanın biletleri bugün saat 15.00'te satışa sunulacak. Bilet fiyatları 30 TL ile 375 TL arasında değişiklik gösterecek. Geçen sezondan bu yana Akyazı'yı büyük oranda dolduran taraftarların, Gençlerbirliği sınavına da ilgi göstermesi ve en az 30 bin futbolseverin tribünde olması bekleniyor.