TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'in son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Özdemir, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’de 11 Mart’ta ilk vakanın görülmesinin ardından maçlarımızı seyircisiz oynattık. İlk ölümlü vakalar sonrasında ligleri erteledik. Allah’a şükürler olsun ki o dönede sahalarımızda virüs çıkmadı. Şimdi 1,5 ay gibi zaman geçti. Futbol ailesi olarak hem dayanışma hem önlemler konusunda gerekli tüm adımları attık. 
TFF olarak virüse karşı kararlı mücadelemizle önemli yol aldık. 
Devletimizin kararlarına harfiyen uyduğumuz gibi futbola dönüş için sağlık kurulumuz çok önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Futbolun oynanması için tüm tedbirleri içersen protokol hazırlandı. 
Bunun 1. Kısmını kamuoyuyla paylaştık. Müsabaka evresini kulüplere ve kamuoyuna duyuracağız."

LİG HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

"Önce sağlık anlayışımızdan hiç vazgeçmedik. Hep Türk futbolunun selametini düşünerek hareket ettik. Futbolumuzun bu krizden en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yaptık. 
Devletimizin tüm kurumlarıyla istişare içinde süreci değerlendirdik. UEFA ve FİFA ile görüşmeler yaptık. 
En son da Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile görüşme gerçekleştirdik. 
Bugün di yönetim kurulumuz olarak toplantımızı yaptık. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile hazırladığı normalleşme planı kapsamında değerlendirmelerde bulunduk. 
Tüm şartları göz önünde bulundurarak yol haritası çizdik. 
Şimdilik olmak kaydıyla, 
altını çizerek söylüyorum şimdilik olmak kaydıyla elimizde değişik senaryolar da bulunmakla birlikte ertelenen Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerimiz
12 - 13, 14 haziran Haftasında başlatma kararı aldık. 
bu kararımızla ligler belirlediğimiz takvimde oynanması için Sağlık Bakanlığna müracata edeceğiz. Sağlık Bakanlığı Bizim Kuruluna havale edecek. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu beraber yapacakları çalışmalar sonrasında müsabakaların nasıl ve hangi şartlarda oynanmasına karar verecek. 
Sürecin sonunda ortaya çıkacak esaslarında tüm kulüplere bildireceğiz."

TEMMUZ AYI SONU TAMAMLANACAK

"Devletimizin tüm kurumlarının desteğiyle sezonu tamamlamayı hedefliyoruz. Antrenmanlara başlayan kulüplerimizin bu zaman zarfında hazır hale geleceğine inanıyoruz. Hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını biiyoruz ama yeni dönemi fırsata çevirmeliyiz. İnşallah liglerimizi en güzel şekilde Temmuz ayı sonunda tamamlayacağız. Kupalarımızı sahada vereceğiz ve Ağustos ayında UEFA Şampiyonalar Ligi Finaline ülkemize yakışır şekilde ev sahipliği yaparak sezonu taçlandıracağız."

SORU: LİGLER BAŞLAMAZSA, SONRAKİ PLAN NEDİR?

Bizim elimizde 10 ayrı senaryo var. Bu senaryoları Sağlık Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ile paylaştık. Yarın müracaatımızı Sağlık Bakanlığına yapacağız. Sağlık Bakanlığı e Bilim Kurulunun vereceği sistem içinde başlanacak. Ana hedefimiz sağlık olan, en iyi çözümü düşünerek yola devam edeceğiz. Ankaragücü’nde virüs vakası yaşandı. Ama bundan sonra yapılacak yol haritasını Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun aldığı karar ölçüsünde yolumuza devam edeceğiz. Yoksa kendi başımıza bir karar alarak yola devam etmek istemiyoruz.

HANGİ ŞEHİRDE OYNANANACAK? HANGİ KRİTERLER UYGULANACAK?  TÜRKİYE KUPASI MAÇLARI NE OLACAK? 
Bizim kendi planlarımız var ama bu planlar işin yürütülmesine yetmiyor. Önemli olan burada Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun vereceği kararlardır. O kararlar ve bize çizilecek ölçü içinde ancak liglerimizi oynatabiliriz. Onun için ana yol Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile bizim Sağlık Kurulunun çizeceği yol içinde ortaya çıkacak.

GELİRLERDE AZALMA OLACAK

Harcama limitleri konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Hepimizin bildiği gibi bu virüs vakalarından dolayı bütün gelirler azalmakta.  Reklam gelirleri, yayıncı kuruluş, bundan sonra ki maçlarda seyirci oynanacak, sponsorların kulüplere yaptığı destekler.. Bunlar düşünüldüğünde bütün kulüplerin gelirlerinde belli oranda azalmalar olmakta. Bütün bunları düşünerek yeni harcama limitlerini lisans kurulu çalımalara başlayarak ilan edecek. Yeni harcama limitlerini teklif edeceğiz ve kamuoyuna açıklayacağız. 

HEDEF BEİNSPORTS İLE 5 YILLIK SÜREYİ TAMAMLAMAK

Beinsports ile 5 yıllık anlaşmamız var. Bu yıl 3.’sünü tamamlanıyoruz. 2 yıl daha sözleşmemiz var. Hedefimiz Beinsorts ile 5 yıllık süreyi tamamlamak. Oturup görüşmeleri yapıyoruz. Beinsports bugüne itibariyle gelir kaybına uğradı. Aboneler, reklamlar, sponsorlar.. Aynı kulüplerde ki gibi. Bunun Iin Bejnsport’sun sezon sonuna kadar bize ödeyeceği para var. Bununla ilgili görüşmeler devam ediyor. Onlarda ligin başlamasını istiyor. Lig başlarsa ödemelere hız vererek bunu tamamlayacak. Biz yolumuza Beinsports ile yürümek ana hedeflerimizden bir tanesi..

UEFA VE FİFA’DAN GELEN PARA.. 
Geçen hafta milli takımlara oyuncu veren kulüpler için belli meblağlar yollandı. Bu meblağları 1 gün beklemeden kulüplerimize yolladık.

SIKIŞTIRILMIŞ PROGRAM MI OLACAK?
Eğer başlarsa 26 Temmuz’da ligi sonlandırmayı düşünüyoruz. Burada 7 tane hafta sonu maçı oynayacağız. Sadece 1 hafta, hafta arasında maç oynanacak. Sezonu 26 Temmuz’da bitirmek ana hedefimiz. 

YENİ SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 
Eğer 26 Temmuz’da bitirebilirsek, Ağustos ayına belki bir tatil dönemi veya başka şartları da düşünerek yeni program çalışmalarını yapacağız. 
Avrupa Futbol Şampiyonası 2021’e ertelendi. 12 - 11 Haziran 2021’de Avrupa Futbol Şampiyonası başlayacak. 25 Mayıs 2021’de liglerin bitmesini istiyor. Onları da düşünerek ne kadar ara vermemiz gerektiğini hesabını kitabını yapacağız ve programımızı ona göre ilan edeceğiz.

LİGEN TESCİL EDİLMESİ GÜNDEME GELDİ Mİ?
En iyi tarihin bu olduğuna karar verdik. Bu şekilde yola çıktık. 35 gün var. 35 gün uzun zaman. Biz ligleri 45 gün evvel bitirdik. İnşallah Allah’a da dua ediyorum Türkiye 35 gün sonra bugünlerden çok çok daha iyi noktalarda olacak. Dolayasıyla biz bu liglere başlayacağız. Liglere başladık büyük problem oldu ikinci koronavirüs dalgası geldi. Arar veririz vermeyiz bugünden kestirmemiz söz konusu değil. O günün şartlarına göre karar veririz. Ligleri tescil ederiz, birinci ligde kimi şampiyon yaparız bunları hiç gündeme getirmedik konuşmadık bile. TFF düşünerek taşınarak ve danışarak gerekli kararları üretir ve onların kararlarını verir ona göre yoluna devam eder.