61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor Başkan adaylığını resmen açıklayan Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulunuyor.

Ahmet Ağaoğlu:  Vaad şu.. Öncelikle bir kere herkesin şunu kabullenmesi lazım. Trabzonspor’un yapısı farklı. Bir İstanbul takımı değil. Trabzonspor Türk futbolunda yakalamış oludğu, başarılar başardığı işleri çok iyi analiz etmek lazım. Ancak çok derinlere inmeye gerek yok. Trabzonspor bir futbol kenti. O coğrafyadan futbolcu yetişir. Ali Kemallerle, Cemillerle, Şenollarla, Kadirlerle şampiyon oldu. Daha sonra bu kulübe Trabzonspor felsefesini benimseyen, futbolcuları takıma monte ederekten başarıyı sürdürdü. Ama ne zaman ki biz rotamızdan saptık. Alt yapımızı görmemezlikten geldik.

"TRABZONSPOR SEVDALISIYIM"

Alt yapıda U21’e kadar olan oyuncuları görmemezlikten gelip, bol kalorili kkömür madeninin üzerinde oturup, yurt dışında düşük kalerili kömür ithal etmeye başlayınca çıktı. Ben 2002’de Trabzonspor Kulübü başkanlığına aday olduğumda yayınladığım manifestoda onun ilk 4 maddesi UEFA kriterleri ile alakalıydı. Hiç bir Uluslararası Kurum, o sporun kötülüğü için yönetmelik çıkarmaz. Sporun daha iyi olabilmesi ve ileriye dönük sıkıntılı durumlardan kurumları kurtarmak için bir takım yönetmelikler yapar. UEFA bunu yıllar önce gördü. Bunu ilk telaffuz eden benim. Trabzonspor kongresinde 2002 yılında. Sen gelir gider dengesini sağlamazsan, sen sıkıntıdasındır zaten.. Ben kendi kulübümden sorumluyum. Aşırı futbol sevdalısı bir insan değilim. Ben Trabzonspor sevdalısıyım. Ben Trabzonluyum, Trabzonspor sevdalısıyım. Benim Trabzonspor’a borcum var. Bir anlamda hiç kimsenin elini taşın altına koymamadığı ortamda ben borcu ödemeye geliyorum. Benim başlangıç noktam bu..

"MUCİZE BEKLEMEYİN"

Trabzonspor camiası, kimse benden mucize beklemesin. 3 sene sabır istiyorum. Bu sabrı isterken körü körüne sabır istemiyorum. Yapmış olduğumuz uygulamaları an be an izlesinler. Bunları gördükleri zaman, yaptığımız işleri uyguladığımız programın Trabzonspor’u 2,3 sene sonra hangi noktaya getirdiğini görecek. Ben aldım, yaptım, aldıysam ben aldım.. Olmadı parasını.. Hiç kimsenin kasası Trabzonspor değildir.. Trabzonspor büyük camiadır. 10 milyon taraftarıyla Türk futbolunda çok farklı bir konumdadır. O 10 milyon taraftara karşı sorumluyuz. Onların umutlarına, onların Trabzonspor’a olan sevdalarına zarar getirecek hiç bir yönetim, kendi yönetici bunu kendi tasarrufu olarak uygulama ve yetkisi hakkına sahip değildir. Burada acı olan şey şu.. Dün gece yarısından 2 binin üzerinde mesaj aldım. Açıkçası hiç beklemediğim bir şeydi.. İnsanlar kulübün kongresine başkan adayı çıkıyor."

"PORTO MODELİ"

Başkan adayı çıkmasına sevinir hale gelmişler. Bu hiç hoş bir şey değil. Ama aynı zamanda çok büyük sorumluluk. Mali tablo ortada. Bir kere öncelikle bu mali sıkıntının halledilmesi lazım. Trabzonspor bugün Porto gibi veya benzi gibi alt yapıdan yetiştirdiği genç futbolcuları satıp para kazanacağı konumdayken, artık menajerler bana futbolcu satar beklentisine girmesinler. Trabzonspor alt yapısından, amatör kulüplerden, 3 binin üzerinde futbolcu var. Türkiye liglerinde mücadele eden sayısı 61 numarayı giyen çok sayıda futbolcu var. Bunları Trabzonspor’un ileriye dönük ihtiyaç fazlası yetiştirdiği futbolcuları, 15-20 milyon Euro yurt dışına satacaklar, oradan para kazanacaklar.

"YUSUF, OKAY, ABDÜLKADİR, ASLA"

Bizim alt yapıdan gelecek olan futbolcuları, o kalitede 3,4 topçu olduğunu biliyorum. Ben alt yapıcı bir insanım. Senin alt yapın sağlam olmazsa o bina en ufak bir rüzgarda yıkılır. 2. Başkanlık yaptığım dönemde de söyledim. Ben alt yapıya inanan bir insanım. Ancak, siz alt yapıda 16,17 yaşında oyuncusunuz. Kafanızı kaldırıp baktığınızda alt yapıdan bir tane oyuncu görmediğiniz... Gökdeniz ile Yusuf’un arasına 10 sene giriyor. Çok yeteneklisiniz, mücadele gücünüz yüksek. Kafayı kaldırıyorsunuz A takımda alt yapıdan bir tane oyuncu yok. Siz o çocuğu nasıl motive edeceksiniz. Yusuf’u, Okay, Abdulkadir asla.. Alternatifi gelmedikçe alt yapıdan... Trabzonspor’un alt yapısından yetişen ihtiyaç fazlası oyuncuları yurt dışına veya yurt içinde o parayı verecekler varsa gelsin hazırdır...''

"HOCA KONUSU KESİN DEĞİL"

Hoca konusunda kesinleşmiş bir şey yok veya kafamda yerleşmiş düşünce yok. Sistem bu.. Bu sistemi kabul edip, başarılı olacağına inandığımız insanlarla çalışacağız. 

Yönetim kurulunda isim veremeyceğim. Yönetim listesi önümüzdeki hafta belli olak. Bu teknik kadro ile sınırlı değil. Yönetim olarak bu prensipleri benimsemiş, bunun için mücadele edecek karşılaşılacak her türlü zorluklara göğüs gerecek. Trabzonspor camiası başarıyı ister. Bugün değil hemen olsun ister. Bizim istediğimiz şey ise bir süre bize sabretmeleri.. 

'BORÇ 1.2 MİLYAR GÖZÜKÜYOR''

''Bir Trabzon insanından, taraftarından istenilebilecek en zor.. Bu 2 yıl olur 3 yıl olur. Uygulamaya koyduğumuz anda süreci gördüklerinde herkes bize hak verecek. Eğer o süreçte bir yanılgama olursa, hatalarımız olursa toplum tarafından bilgilendirmek zorundayız. Adım ve adım yaptığımız uygulamaları topluma çok iyi şekilde anlatmak mecburiyeti var. Bilançolar yüzeysel olarak elimizde. Gerçekten hiç iyi değil. SPK’ya verilen baktığımızda 1.2 gözüyor. Sayın Usta 750 milyon TL olduğunu söylüyor. İkisinin arasında yarım milyar TL rakam var. Ben bu hesapları en ince detaylarına kadar incelemedikten sonra bir şey söyleme durumunda değilim''

5-6 MİLYONLUK TRANSFERLER BEKLEMEYİN

''Trabzonspor’un gelirinin 6 ile 10 katı arasında borç var. Hiç kimseye saygısızlık etmek istemiyorum. Ben mali tabloda gelir gider dengesine bakarım. Gelirim 150, borcum ister 750 olsun, ister 1.250 olsa mali olarak küme düşmüşsün. Bu en büyük sıkıntı.. Bunun önünü alıp borcu kademe kademe azaltıp profesyonel futbol takımımızı az önce anlatmaya çalşıtığım prensipler doğrultusunda ihtiyaç olan mevkilere tabiki dışırdan takviyeler yapılacak. 11 Trabzonlu veya alt yapıdan oyuncuyla sahaya çıkacak iddiasında değilim. En az 5,6... Milyon rakamı bizim yapacağımız transferlerde telaffuz edilmeyecek. O kelime gerçekten ifade etmiyor ama biraz sabır anlayış ve destek.. En azından bana dün gece atılan maillerin, yarısı kadar bize bu süreç içinde destek gösterilirse... İnsanların beklentisi fazla.. Bir maile bakıyorsunuz, alt yapı diyor. Sakın ha bilmem kimleri gönderme.. En yükse maliyetli oyunculardan bahsediyor. Uygulamaya girdiğinizde yüzde 50’sini kaybedeceksiniz..''