61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in yabancı sınırıyla ilgili yaptığı “Plan program dahilinde bu sayıyı düşürmeyi planlıyoruz. Ama bunu bir günde değil, belli program içinde yapacağız. Bunu Kulüpler Birliği ile beraber yürütmeyi düşünüyoruz” açıklaması kulüplerin transferde erkenden harekete geçmesine sebep oldu.

Yabancı kuralıyla ilgili sorun yaşamak istemeyen ve kadrosunu güçlendirmek isteyen Bordo Mavililer Türkiye içerisinden oyuncularla girişimlerini hızlandırdı. 

Yerli oyunculardan Berat Ayberk Özdemir, Rahmetullah Berişbek, Emircan Altıntaş, Ali Eren İyican ve Mert Hakan Yandaş’ı gündemine alan Bordo Mavililerin ilerleyen dönemlerde oyunculara teklif yapması bekleniyor. 

BERAT BİR NUMARALI HEDEF

Gençlerbirliği'nde forma giyen 21 yaşındaki orta saha Berat Ayberk Özdemir’i radarına alan Bordo Mavililer oyuncunun durumunu sormak için çalışma başlattı. 

Gençlerbirliği altyapısına 8 yaşında dahil olan ve bütün kategorilerde görev yaptıktan sonra A takıma yükselen orta saha oyuncusu, geçen sezon TFF 1. Lig'de başarılı bir sezon geçirmişti. Bu sezon ise Süper Lig'de 9 maçta da görev alırken, 1 gol attı.

RAHMETULLAH İÇİN RAPOR TOPLANIYOR

Yine Gençlerbirliği’nde forma giyen 20 yaşındaki Rahmetullah Berişbek’inde listede olduğu gelen bilgiler arasında. Bu sezon Ankara ekibinde 9 maça çıkıp 1 gol 1 asist yapan Rahmetullah Trabzonspor’un izleme ekibinin dikkatini çektiği öğrenildi. 

EMİRCAN FORMUNU YÜKSELTTİ...

Trabzonspor’un geçtiğimiz transfer döneminde kadarosuna katmak için girişimlerde bulunduğu orta saha sol oyuncusu Emircan Altıntaş ile ilgili girişimlerin sürdüğü gelen bilgiler arasında.

Bu sezon Balıkesirspor’da müthiş bir performans ortaya koyan Emircan 10 maçta 7 gol 2 asist yaparak yeniden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Trabzonlu oyuncunun da listenin başında olduğu gelen bilgiler arasında..

ROTASYON İÇİN ALİ EREN

Bordo Mavililerin geçtiğimiz yıl istediği ancak kadrosuna yüksek bonservis nedeniyle kadrosuna katamadığı Ali Eren İyicen için de bir takım girişimlerin olacağı öğrenildi. Osmanlıspor’da forma giyen 20 yaşındaki sol bek oyuncusunun Novak’a alternatif olarak kadroya dahil edilebileceği konuşuluyor. 

Bu sezon 1.lig’de 9 maça çıkan Ali Eren 3 asistlik performans sergiledi. 

MERT HAKAN DA ACELE EDİLMİYOR

Bordo-Mavililer'in Türkiye'de izlediği oyunculardan bir tanesi ise  Sivasspor ile sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Mert Hakan Yandaş. Sözleşmesi sezon sonuda sona erecek oyuncu için Bordo Mavililerin girişimlerde bulunacağı gelen bilgiler arasında. 

Sivasspor’un başarılı oyuncuları arasında yer alan 25 yaşındaki orta saha bu sezon çıktığı 9 maçta 3 asistlik performans sergileyerek Sivasspor’un başarısında önemli rol oynadı.