Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
İki devlet tek Milletir Türkiye ve Azerbaycan.
Azerbaycan bir coğrafyanın adıdır. Orada yaşayanlar bizim özbe öz Türk kardeşlerimizdir. Öz kardeşlerimizin derdi, çilesi bizim de derdimiz olur. 
Türklerin yaşadığı her yer bizim için önemlidir. Dün Anadolu da bizleri arkadan vurmaya çalışanlar, bizim düşmanlarımızla işbirliği yapanlar bugün Azerbaycan Türklerinin anayurdu olan Karabağ’da işgalci durumundadırlar. Hatta kendileri hiçbir şey yapmamışlar gibi Azerbaycan Türklerinin topraklarına saldırdılar. Körler sağırlar bilmem ne zaman öğrenecekler bu Ermeni kalleşliğini? Ne zaman öğrenecekler Karabağ’ın Azerbaycan Türklerinin vatanı olduğunu.
Biz Akçaabat Kent Konseyi Yönetim Kurulu olarak Ermeni-Azerbaycan savaşında kardeşlerimizin haklı davasını savunuyoruz. Gönlümüzle Azerbaycan Türklerinin yanındayız. Soydaşlarımızın vatan müdafaasını, işgal edilen topraklarını geri alma mücadelesini destekliyoruz.
Şunu bütün dünyanın bir daha görmesini isteriz ki Ermeni diasporası ve bugün ki siyasetçileri mert değil. Tarih boyu da olmadılar. Akçaabat’ta Ermeni çetelerinin yaptığı mezalemin acı hikayelerini dinleyerek büyüdük. Bugün de masum halk üzerine misket bombası atan Ermeniler bunu bir daha kanıtladılar ki Ermeniler halk düşmanıdır.
Akçaabat Kent Konseyi Yönetim Kurulu olarak Azerbaycan devletinin haklı davasını savunuyoruz. Karabağ özbe öz Azerbaycan vatanıdır.
Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Batı dünyasında kötü göstermeye çalışan Ermeni propagandacılarını lanetliyor ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan halkının yanında dik duruşunu yürekten alkışlıyoruz.