DÜZCE (AA) - Düzce'nin Akçakoca ilçesinde falezlerin yıkılması sonucu oluşan toprak kaymaları nedeniyle boşaltılan 3 ev yıkılmayı bekliyor.

Kentte 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin ardından artan toprak kaymaları sonucu ''afet alanı'' ilan edilen Akçakocabey Caddesi'nde bulunan 3 ev, İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kararınca boşaltıldı.

Yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki uçurumda yer alan evler, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede bulunan evlerin yaklaşık 1,5  yıl önce boşaltıldığını ve kayan falezlerin her yağışlı havanın ardından küçük parçalar halinde koptuğunu söyledi.

AFAD kararıyla boşaltılan evlerde kimsenin yaşamadığını vurgulayan Yemenici, "Belediye olarak evlerin boşaltılması konusunda gereğini yaptık. Elektrik ve su kesimleri gerçekleştirildi. Falezlerde hareketlilik devam ettiği için gün geçtikçe kayan bölge evlere yaklaşıyor. Bu bölgede bundan sonra alınacak tüm kararlar AFAD tarafından alınacaktır. Bu alınan kararlarda bize düşen görev olursa yerine getireceğiz" diye konuştu.

Yemenici, bölgenin emniyeti açısından tüm önlemlerin alındığını dile getirerek, "Alan geniş bir bölgeyi kapsıyor. Bu bölgede emniyet tedbirleri açısından tüm önlemleri aldık. Kaymalar evlere çok yaklaştığı için tehlike arz ediyor" ifadesini kullandı.