'ÇÖZÜM sürecine' sivil toplum desteği sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında 10 ili gezerek Diyarbakır'a gidecek 'Barış Treni', Kırıkkale Garı'na getirildi. 'Barışa Bak Platformu' tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 21 Mart'a kadar 10 ili gezecek 'Barış Treni'ni, duraklarından Kırıkkale Garı'nda Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, diğer yetkililerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri davul-zurna eşliğinde karşıladı.
'Barış Treni'nde 'Çözüm sürecine' sivil toplum desteği sağlamayı amaçlayan gazeteci, yazar ve aktivistler bulunuyor. Platform Sözcüsü Cengiz Algan, Kırıkkale Garı'nda gazetecilere Kırıkkale'nin dördüncü durakları olduğunu söyledi. İstanbul Pendik'ten yola çıktıklarını, Kocaeli, Eskişehir ve Ankara'dan sonra Kırıkkale'ye geldiklerini dile getiren Algan, şöyle dedi: "Burada da Kırıkkale'nin çözüm sürecine nasıl baktığını göreceğiz. Zannederim toplumun büyük çoğunluğunda olduğu gibi Kırıkkale'de de sürece büyük destek var. Biz, hem kendimiz bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz hem de sokaklardan bir şeyler öğrenmeye geliyoruz. 'İnşallah Kırıkkale sokaklarında da aynı sıcaklıkla karşılayacağız' diye düşünüyoruz. bugün YGS'ye giren öğrencilere de başarılar dilerim. Gürültü yapmadan işlerimizi halletmeye çalışacağız. Sınav ardından onlarla da sokakta buluşmuş oluruz. Sırada Kayseri var. Aynı şekilde orada da yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşacağız. Hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz." Ellerinde Türkçe ve Kürtçe 'Çözüm sürecine sivil destek' yazan dövizler taşıyan grup, daha sonra yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

BARIŞ TRENİ'NE KIRIKKALE'DE PROTESTO


'Çözüm sürecine' sivil toplum desteği sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında 10 ili gezerek Diyarbakır'a gidecek 'Barış Treni'nin Kırıkkale durağında olaylar çıktı. Tren istasyonundaki karşılama sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda davul-zurna eşliğinde halay çekilirken, kurulan çadırda çözüm sürecine yönelik imza kampanyası başlatıldı. Bu sırada gelen MHP'li ve Ülkü Ocakları üyeleri, 'Apo'ya hiç kimse sahip çıkamaz' diyerek çadırı ve içindeki masaları devirerek kırmak istedi. Polis gruba engel olurken Atatürk Anıtı önünde Türk bayrağı açan Abdurrahman Keskin polis tarafından gözaltına alınınca gerginlik tırmandı.

Grup, arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto ederken olay yerine gelen MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu yaptığı açıklamada, "Ülkemizde Türk bayrağını açan gözaltına alınıyorsa, bizim söyleyecek hiçbir şeyimiz kalmamıştır. Ama herkes şundan emin olsun ki, bayrağımız hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Türk milliyetçileri bu bayrağı kanının son damlasına kadar savunacaktır" dedi.

Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek da yaptığı açıklamada, "Kırıkkale, Türkiye'nin en çok şehit vermiş vilayetidir. Gerekirse biz de şehit düşeriz bu Vatan için. Ama o imzayı orada verdirmeyiz" diye konuştu. Bir süre sonra serbest bırakılan Abdurrahman Keskin, elindeki bayrakla meydana doğru yürürken yaptığı açıklamada, "Barış, demokrasi ve insan hakları maskesiyle kandırıyorlar. Buna hiçbir Türk vatandaşı sessiz kalamaz. Bunu herkes bilsin. Biz daha ölmedik" diye konuştu.

Olaylar sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Diyarbakır'a giden Barış Treni çeşitli illerden geçerek bazı illerde panel düzenleyerek ağaç dikiyorlar. 'Kırıkkale'de ufak bir etkinlik yapabilirsiniz' dedik. Küçük olaylar oldu. Seçim süreci olunca herkes fırsatı, ortamı değerlendirmek istiyor. Bazı gruplar protesto etti. Bu süreci destekleyen var, desteklemeyen var. Ama bütün amacımız; kardeşlik, birlik, huzur ve güvenlik içerisinde barış ortamının sağlanması ve sürdürülmesidir" dedi.'Barışa Bak Platformu' sözcüsü Cengiz Algan Kırıkkale Garı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çalışmalarının gayet iyi devam ettiğini belirterek, Kırıkkale'nin dördüncü durakları olduğunu söyledi.