BARTIN/BOLU/ZONGULDAK (AA) - Bartın, Bolu ve Zonguldak'ta, 3 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.

Bartın'da düzenlenen törende konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, 79 milyon Türk evladının her şehit ve gazi kadar kahraman olduğunu ve ülke topraklarının kendisine vazife düştüğü her an gözünü kırpmadan yerine getiren milyonlarca Türk evladını barındırdığını söyledi.

Anadolu topraklarında oynanan oyunların bin yıldır bitmediğini buna rağmen de hiçbir gücün milleti dizlerinin üzerine çökertemediğini ifade eden Azizoğlu, "Bu coğrafya, bizim milletimizin kaderini şekillendiriyor. O sebeple Anadolu, güçlü devletlerin yaşayabileceği bir coğrafyadır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti olarak bu toprakların üzerinde dosta güven, düşmana korku salarak varlığımızı devam ettirdiğimizden de hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Vali Azizoğlu, daha sonra 2007'de Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Amirliğinde görev yaptığı sırada suç örgütüyle girdiği çatışmada yaralanarak vazife malulü olan ve Bartın Emniyet Müdürlüğünde Deniz Limanı Şube Müdürlüğünde emniyet amiri olarak görevine devam eden 4 çocuk babası Mehmet Resul Dev'e, Devlet Övünç Madalyasını verdi.

Dev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi için düzenlenen töreni anlamlı kılan şeyin vatan, millet, bayrak, iman sevgisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, dünyanın en şerefli devletlerinden biri olduğunu ve kurulduğu günden bu yana bütün hain güçlerin ülkeyi yok etme planları yaptığını aktaran Dev, şöyle devam etti:

"Dün olduğu gibi bugün de bu planlar devam etmekte, ülkemiz maalesef terör olaylarına maruz kalmakta, operasyonlarda güvenlik güçlerimiz canlarını feda etmektedir ama ülkemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da bütün hainlere karşı canlarını feda ederek terörü durduracaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Ben bir kez gazi oldum, bu ülke için, vatan, millet, bayrak için milyon tane başım olsa şehadet için feda olsun. Biz bu duygularla büyüdük, kıyamete kadar da bu duygularla bayrağımızı dalgalandıracağız. Bütün Türk evlatları için şehit olmak en büyük şereftir. Ben de 'Geride çocuğum, eşim kalmış, anamız, babamız kalmış' düşünmeden şehit olmaya da hazırım."

Törene, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Jandarma Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur, Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

- Zonguldak

Zonguldak'ta, valilik toplantı salonundaki törende, Vali Ali Kaban, 15 Ağustos 2013'te Mardin'in Kızıltepe ilçesinde görev yaptığı sırada terör örgütü yandaşlarınca yapılan saldırı sonucu sol gözünü kaybeden ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memuru Yıldıray Çelik'e (31), devlet övünç madalyası ve beratını takdim etti.

Kaban, Türkiye'nin ve Türk milletinin, bölünmez bütünlüğü uğrunda üstün sorumluluk ve görev anlayışı içerisinde görev yaparken mücadele ederken canını feda eden şehitlere ve gazilere borçlu olunduğunu ifade etti.

Törene, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Yorulmaz, askeri erkan ve polis memurları katıldı.

- Bolu

Bolu Valiliğinde, terörle mücadele kapsamında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde görevliyken 2012'de yaralanan gazi Piyade Komando Uzman Çavuş Özer Bay'a Devlet Övünç Madalyası verilmesi için düzenlenen törende konuşan Vali Aydın Baruş, İslam dini ile Türk örf, adet ve geleneklerinde şehitlik ve gazilik unvanlarının en yüce iki makam olarak tanımlandığını vurguladı.

Baruş, "Bugün, milletimizin bu birlik ve beraberlik mücadelesi devam ediyor. Halen bölücü terör örgütüne karşı güvenlik güçlerimiz, polisimiz, askerimiz, büyük bir fedakarlıkla mücadele ediyor. Ben, bu mücadelede yer alan tüm kardeşlerimize Allah'tan yardım diliyorum" diye konuştu.

Vali Baruş, daha sonra, Devlet Övünç Madalyası'nı Bay'a takdim etti.

Gazi Bay da madalyaya layık görüldüğü için gurur duyduğunu dile getirerek "Her zamanki gibi hilal ile haçın savaşı devam ediyor. Maalesef, gazilerimiz ve şehitlerimiz gelmeye devam ediyor. 'Vatan için ayağımız feda olsun' dedik. Canımız da feda olur. Vatan sağ olsun" ifadesini kullandı.

Törene, Bolu 2. Komando Tugayı Komutan Vekili Piyade Albay Aziz Çetinkaya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, gazinin eşi Gülşah ile 2 yaşındaki kızı Şükran Leyla Bay katıldı.