GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından "2. El Araç Alım-Satım Mesleki Yeterlilik" sınavında başarılı olanlara törenle belgeleri verildi.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, GTSO'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, odanın mesleki yeterlilik belge sürecindeki başarısını yakinen takip ettiklerini söyledi.

Odanın ilk etapta inşaat ve metal ürünleri ile asansör, ardından galericilerin belge süreçlerini çok sağlıklı şekilde yönettiğini gördüklerini belirten Sarıfakıoğulları, "Yine bu yıl içinde emlakçılar, müteahhitler ve okul servisçilerine yönelik belge sınavları devam edecektir. GTSO'nun mesleklerde belgelendirme süreçlerine ilave olarak turizme dönük çalışmaları ile il ekonomisine sağladığı katkılar vesilesiyle taktir edilecek bir aktifliği mevcuttur." diye konuştu.

GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise 2016 yılından itibaren hayata geçirilen uygulama kapsamında 100'ün üzerinde sınav yaptıklarını ve bini aşkın kişiye de belge verdiklerini ifade etti.

Geçen yılın son aylarında galericilere yönelik belgelendirme sürecine girdiklerini kaydeden Çakırmelikoğlu, şöyle konuştu:

"Giresun olarak ülke genelinde bu belge sürecine odaklanan ve sektörde oluşabilecek mağduriyetlerin ilk etapta önüne geçmek adına tüm galerici esnafımızın mesleki yeterlilik belgesini almalarına vesile olduk. Giresun'da ekim, kasım, aralık aylarında yapılan sınavlarla toplam 220 kişi sürecin içerisine girdi ve 148 kişi ilk sınavlardan belge almaya hak kazandı."

Konuşmaların ardından sınavda başarılı olanlara belgeleri verildi.