KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, fabrika tarafından yapılacak işçi alımına ilişkin, İŞKUR ile koordinasyon halinde mülakatlara başladıklarını bildirdi.

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, personel alımı konusunda duyurularını daha önce yaptıklarını, bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Mülakatların başladığını aktaran Öz, "İŞKUR ile koordinasyon halinde mülakatlara başlamış bulunmaktayız. Mülakat süreci önümüzdeki birkaç hafta boyunca da geniş katılımlı bir heyet tarafından, şeffaf ve objektif bir şekilde yapılmaya devam edilecek. Ancak, mülakata alınacak aday listelerini incelediğimizde aday sayısının beklediğimizden düşük kaldığını gördük. Bizim amacımız doğru çalışanın, doğru pozisyonda istihdamını sağlamak. Bu amacı gerçekleştirmek için şehrimizin gençlerinden mümkün olduğunca fazla sayıda adayın değerlendirmeye alınması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Öz, 35 yaşını aşmamış, teknik eğitim veren meslek lisesi veya meslek yüksekokullarından mezun, askerliğini yapmış veya muaf durumda olan ve ayrıca 31 Mayıs 2018 tarihinden sonra işsiz durumda olan şehrin gençlerinin başvurularını beklediklerini kaydetti.

KARDEMİR’in büyüyüp gelişmesine katkıda bulunma, iş, ekmek sahibi olma heyecanı duyan herkese kayıt yaptırma çağrısında bulunan Öz, www.kardemir.com web adresi üzerinden başvuruda bulunulmasının önem taşıdığını vurguladı.