SAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesi Sürmeli köyündeki kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında sağlıklı yaşam eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Bafra KETEM ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde Sürmeli köyünde kadınlara yönelik etkinlik gerçekleştirildi.

OMÜ Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlknur Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin toplumla buluşması çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarla bir araya gelerek hem öğrencilerine hem de kadınlara faydalı olmayı istediklerini anlatan Avcı, "Üniversitemizin de toplumla buluşmasına katkı sağlamış olduk. Bundan sonra bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecektir." dedi.


Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hatice Kumcağız da halkla bütünleşmeyi amaçladıklarını dile getirerek, kadınlara meme ve rahim kanseri hakkında bilgi vereceklerini kaydetti.

Daha sonra OMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, kadınlarına kadın hastalıkları ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgilendirmede bulundu.