Öğretmen kalitesinin öğrenci üzerinde etkisi ve eğitime olan olumlu katlısının bilincinde olan kurum alanına hâkim, iletişimi güçlü, yetkin öğretmenleri çatısı altında bir araya getirmiştir.

Öğrenciler için uygulanan ders çalışma modülleri ile ders çalışma alışkanlığı olmayan öğrencilere bu alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Odtülüler Dershanesi çalışmalarını rehberlik- veli-öğrenci üçgeni içerisinde gerçekleştirmektedir. Rehber öğretmenler her hafta veli aramaları yaparak veliyi öğrencinin durumuyla ilgili bilgilendirmektedir.

Odtülüler Dershanesinde Rehberlik

Öğrenciler, sabah 05.30 uyandırma zinciri ile güne çalışarak başlamaktadır. Yine rehber öğretmenler tarafından uyandırma zinciri günlük olarak kontrol edilmektedir.

Öğrencilerin ödev kontrolleri her gün yapılmakta, gerekli ödevlendirmeler hazırlanan programlarla öğrencilere verilmekte, bu ödevlendirmeler rehber öğretmenler tarafından takip edilmektedir.

Her hafta yapılan deneme sınav sonuçları sınav sonuç karneleri ile öğrencilere verilmekte ve rehber öğretmenler tarafından sınav sonuç karneleri analiz edilerek öğrencinin eksik olduğu konular üzerine öğrenciye etüt verilmektedir.

Eğitim Çalışma Modeli

Her öğrenci seviyesine uygun hazırlanan çalışma modülleriyle öğrencinin verimli ve düzenli ders çalışması sağlanmakta, doğru ders çalışma tekniği ile öğrencinin bilinçli bir şekilde ders çalışması hedeflenmektedir.

Kurum içerisinde ve sonrasında öğrencinin akıllı telefon ile ilişkisi en aza indirilmektedir. Özellikle kurum içerisinde akıllı telefon kullanmak yasaktır.

Disiplin, iyi öğretmen kadrosu, doğru rehberlik çalışmaları ve kurumsal kimliğin doğru bileşimi sonucu Odtülüler Dershanesi 2020 üniversite sınavında %94’lük bir başarı oranını yakalamıştır.

Kaynak: https://www.odtululer.com/