ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi’nin (ODÜ) 2014-2015 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Durugöl Spor Tesisleri’nde yapılan mezuniyet törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, protokol mensupları, daire müdürleri, akademisyenler, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören üniversite 1’incisi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Burcu Çelik'in mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmayla devam etti. 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, verilen diplomaların iş hayatına girişte anahtar olduğunu belirterek, öğrencilere yaşamlarında başarıyı yakalamak için her daim kendilerini bilgi ile donatmalarını ve kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Ordu Üniversitesi’nin kurulduğundan bu yana çok önemli bir gelişme kaydettiğini ifade ederek öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen tüm yöneticilerine ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Öğrencilere de kendilerini daha fazla yetiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Yılmaz, öğrencilerden ülkemize ve insanlığa hizmet etmelerini beklediklerini ifade etti.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da 8 yıl önce 4 fakülte, 1 yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu ve 5 bin civarında öğrenci sayısı ile eğitim öğretim faaliyetlerine başladıklarını, bugün ise 10 fakülte, 3 enstitü, 10 meslek yüksekokulu ve 3 yüksekokulda toplam 205 aktif bölüm, 650 civarında öğretim elemanı ve 17 bin civarında öğrenci sayısıyla zorlu ve özverili bir süreç ortaya koyduklarını söyledi.

Prof. Dr. Yarılgaç, şunları kaydetti:

“Üniversitemiz kurulduğundan bu yana, bölgenin geleneksel değerleri ile bilimin evrensel değerlerini bütünleştirmeyi başarmış, çağdaş ve demokratik bir üniversite olarak bölgesinin en önemli bilim merkezlerinden birisi olma yolunda ciddi aşamalar kaydetmiştir. Ülkemizin farklı bölgelerinden gelerek ilimizde öğrenim görmek isteyen gençlerimize hizmet etmek, bizim için kutsal bir görevdir. Bizler, bütün kadromuzla birlikte öğrencilerimizin daha nitelikli öğrenim görmeleri için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Eğitilmiş insan gücünün artırılması ve Türkiye’nin çağdaş ülkeler arasında güçlü bir konuma ulaşmasında üniversitemize de önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan üniversitemiz nitelikli insan gücüne yaklaşık 3 bin öğrenci daha kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşamaktadır."

Konuşmaların ardından ODÜ bünyesindeki fakültelerin, sağlık yüksekokulunun ve meslek yüksekokullarının birinci, ikinci ve üçüncülerine, öğretim görevlilerince çeşitli hediyeler takdim edildi.

Mezuniyet töreni, mezuniyet kütüğüne plaket çakma ve ODÜ’den mezun olan 3 bin öğrencinin kep atma töreniyle sona erdi.